No Internet

Assalamualaikum semua.
Sekarang ni cheq dalam perjalanan balik ke kampung emak ayah cheq.
Sikit lagi nak sampai.
Mungkin dalam minggu ni, cheq takkan bersiaran di blog.
Sibuk untuk kenduri dan kampung ni jugak bebas dari orang-orang antisosial.
Maknanya takdak line internet kat kampung.


Happy holiday to me!!!

Psttt : malam sebelum ni ada mimpi yang berat badan naik 10 kg lepas bercuti ni. Logik jugak sebab memang nak cari makanan yang sedap-sedap. Tapi takkan la sampai naik 10 kg...mintak simpang.

Keywords


Baru 1st time buka keywords ni.
Yang lawaknya tu, siapa plak la yang nak tahu kisah malam jumaat cheq ni.
hahahah...
Memang cheq ada entry pasal kisah malam jumaat tapi kisah biasa ja,
not 18 sx



Selamat Hari Lahir Adik

 •*¨*•♫♪。 ✿* Semoga dengan bertambahnya usia menjadikan kamu insan yang mulia, semakin disayang Allah dan menyayangi Allah, semakin umurnya berkah, pahalanya bertambah, segala urusan dipermudahkan Allah.

Harini 30 November 2014 tepat kejap lagi jam 9.41 pagi..genaplah puteri kedua cheq beumur 4 tahun.
Cepatnya dia membesar.
Budak yang memang tak banyak kerenah.
Tapi sangat pemalu.




setelah 2, 3 hari dilahirkan

Makin besar, makin comel macam mama dia.

Selamat hari lahir sayang ♥♥♥




Takkan Nak Tengok Jer

Sejak 2,3 menjak ni, anak-anak buah kat ofis tu rajin sangat makan asam.
Ada pekerja kat situ yang menjualnya.
Cheq selalunya tumpang makan ja yang diorang beli...terserlah kedekutan kat situ, hehehe
Sedap asamnya, penjualnya dah campur bermacam-macam jenis asam.
Tak berapa manis dan tak masam sangat.

Awal minggu lepas cheq dah order asam ini, niatnya nak buat kudapan dalam kereta on the way balik kampung nanti.
Order 3 bungkus...1 bungkus tinggal kat  budak-budak ofis untuk diaorang makan kan
Selalunya cheq yang duk perhabiskan diorang punya.
2 lagi tu cheq yang punya

sebungkus RM5, memang berbaloi
boleh rasa macam-macam asam

Nak gerak balik kampung hari Ahad ni, asam tu dah memanggil-manggil untuk makannya.
Jadinya , semalam lagi cheq dah bukak dan makan.
Hehehe, terliur tengok asam ni.
Tu lar, lambat sangat nak gerak balik kampung pesal..
kan dah kena makan
dah selesai  habis 1 bungkus

Sarapan Pagi

Dalam pusat latihan dulu, inilah sarapan pagi yang kerap dihidangkan untuk kami.
Roti kosong, kacang panggang dan telur rebus.
Tapi harini cheq tukar scramble eggs.
Imbas balik zaman dulu-dulu .


Kalau belah kedah, sarapan pagi ni di panggil menyoqok.

"Hampa dah menyoqok ka pagi ni???"

"Awai hampa menyoqok hari ni??"

Giveaway Birthday By Aqilah

Assalamualaikum and peace upon you 

\


Follow blog :




Like Pages :










Follow Twitter ; (Jika Ada)

@Nurhazimah Hanan

Follow Instagram : (Jika Ada)

@heyitshazimah

Senarai Hadiah :

Top Referral x 1


 Tudung
  vitamin shaklee 

Random .org 

Pin tudung x 2 By Nurin Aqilah
Review blog x 3 By Nurul Syifa
Header made by Pixlr x 1 By Nurul Syifa 
Full Edit Blogskin x 2 By Delaila Delyana
Bloglist x 5 By Delaila Delyana 
Barangan Blog x 1 By Fatimah Azzahrah 
Bloglist x 2 By Wani 
Review Blog x 1 By Wani 
Header blog atau cover photo facebook (pilih satu) x 1 By Hazimah 
GambarDiedit *special* x 1 By Hazimah 
bloglist x2 untuk 5bulan By Liyana
 simple/transparent header x2 by Liyana






Kena Serang

Terkejut cheq bila buka blog tengok banyaknya komen yang menunggu nak dipublishkan.
Rasanya baru 2 jam tingglkan blog ni

komen sebanyak ni dalam tempoh 2 jam

Dah diselidik tuan punya komen tu, rupa-rupanya new mommy kita.
Hidayu Ayumie yang comel tu.
Dah rindu nak berblog la tu.



Belum sempat lagi akak nak pergi jenguk baby boy tu.
Keadaan sekarang tak mengizinkan.
Nak keluar daerah kena buat permohonan dulu, takleh nak redah jer.
Terima kasih Ayu sebab datang bom blog akak ni.
Nasib baik tak meletup jer.

Kawan-kawan lain, jom la terjah blog Ayu ni.
Dia memang peramah dan tak rugi jadi kawan dia.

Dah Wangi


Malam kelmarin, anak-anak cheq buat parti bedak.
Yang memulakannya mesti si kecik Damia, dan kakak-kakak dia turut menambah memeriahkan majlis.
Habis satu botol besar bedak ditaburkan.
Cheq plak duk sibuk sidai baju kat luar, tak perasan kemeriahan diaorang berparti.

Paling sakit jiwa bila tengok kasut kawad cheq yang berkilat dah berdebu.
Nak marah pun dah tak guna.
Malas nak kilatkan balik, just lap dengan tisu basah ja...
Esoknya pergi taska, tak pakai bedak.
Padan muka korang...hahahha

Semalam cheq keluar pergi cari bedak diaorang.
Alang-alang dah cari bedak, sambar sekali dengan lotion dan colonge.
Semestinya lah jenama Baby Johnson.
Kali ni beli yang kecik ja.
Boleh sembunyi dalam laci daripada diorang ambil main.


Pagini dah lumurkan diaorang dengan benda-benda ni.
Pakat-pakat duk kata wangi.
Mama pun semakin suka cium korang.

THANK YOU

Assalamualaikum dan salam jumaat semua.
Sekali tengok, punyalah ramai yang melawat blog cheq ni.
Terima kasih banyak-banyak diucapkan.
Cheq pun belum sempat nak membalas kunjungan mereka-mereka yang rajin ni.
Insyaallah, ada masa cheq akan terjah diaorang ini.


Jom terjah diaorang yang rajin ni.
Jangan segan silu nak singgah blog cheq lagi ye..

Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense


TAMAT



Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense berlangsung selama 5 hari bermula hari ini iaitu 26 November 2014 jam 9:30 malam & berakhir pada 30 November 2014 jam 9:30 malam.   
5 orang peserta yang terpilih akan dimasukkan dalam bloglist Nunu daripada 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 (sebulan) ;) Pemilihan peserta menggunakan random org.




1st Anniversary Giveaway Mind Meld




Bermula pada 27 November 2014 dan akan tamat pada 27 Disember 2014 (sekiranya tiada aral melintang).Jom meriahkan :)

Liebster Award Tagged by Nur As

Sekali lagi nama cheq ditag untuk Liebster Award ni oleh +nur as . 
Dia dah gelak jahat lain untuk kitaorang jawab soklan dia ni..
Nak taknak kena jawab la, takut kecik hati dia.

Ni soalannya :-

1. Sekarang pukul berapa ?
Tapi jam ni cepat 10 minit. 

2. Harini dah update blog ke belum ?
Dah empat entry akak tulis.

3. Dah makan ?
Breakfast makan nasi kerabu, so tengahari ni tak makan...diet

4. Dah solat ?
Dah selesai solat Lohoq. (Zuhur)

5. Dah minum air suam / putih / jernih harini ?
Bangun pagi-pagi tadi dah minum air suam.

6. Dah ucap alhamdulillah harini ?
Alhamdulillah, harini ja dah banyak kali sebut.

7. Kalau diberi pilihan : kereta atau rumah, mana yang korang nak ?
Ofkos la nak rumah. Boleh berumahtangga dalam rumah. Kereta hanya untuk bersiar-siar. Tapi kalau dapat kedua-duanya terima dengan tangan terbuka (tamaknya)

8. Korang dah isi belum linkies ni ?
Dah, akak no 3. Dapat hadiah dak top 3 tu. Heheheh

9. Dalam banyak-banyqk aktiviti DIY, korang rasa teman patut buat apa lagi? Yang simple dan bajet bersesuaian.
Ermmmmmmmmm....panjang pikir tu. Try buat tempat simpan sijil plak.

10. Kalau gigi korang sakit, korang buat apa ?
Selalunya ambil ubat tahan sakit. Takut nak pergi jumpa doktor. Dan kalau boleh nak.duk sorang-sorang, jangan sesiapa pun kacau.

11. Agak-agak kalau teman  nak buat business, korang nak support tak ?
Sudah tentu. Business apa tu, kalau bisnes makanan kena bagi akak test dulu sepinggan dua. Hehehe...

12. Korang rasa teman ni jahat tak ?
Tak pernah pulak rasa gitu.
Ada pernah buat jahat ke, hehehe..

13. Korang rasa teman ni macamana orangnya ?
Nampak gaya macam anak manja, kreatif dan misteri la jugak.

14. Apa yang melayakkan teman untuk masuk bloglist korang ?
Kena lulus lompat bintang 30 kali, hehehe....
Dah masuk dah pun.

Done..terima kasih sebabsudi tag akak ni.
Malas nak tah sapa-sapa dah sebab takdak idea nak buat soalan.
Good luck untuk yang lain-lain menjawab soalan dari +nur as  ni.
Punyalah susah, heheheh.

BLOGLIST CUN DECEMBER (25-30 NOV 2014)

TAMAT




Giveaway Kerusiburok : Ole-Ole Phuket

hai semua blogger! 
TAMAT
seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Kena Denda Ke ???

Harini last day bekerja di bulan November.
Nak bercuti pun kena denda.
Dendanya plak kena berkawad yang mana lama dah tak buat.

Dari semalam lagi siapkan baju.
Kilatkan kasut kawad, tapi sakit jiwa kejap bila tengok kasut diselaputi dengan bedak.
Anak-anak buat kenduri bedak malam tadi.

Pagi-pagi tadi lagi dah sampai ofis.
Bersiap sedia mental dan fizikal.
Lamanya tak pakai kasut kawad, asyik nak tergelincir jatuh jer.
Sebenarnya, ini bukannya denda tapi latihan.
Wajib turun sekali dalam sebulan.

Best sebenarnya kawad ni, dapat keluarkan peluh.
Terasa segar ja badan lepas tu.
Yang lawaknya asyik tersilap pusing ja.
Orang pusing kanan, cheq pusing kiri.
Dah lupa, maklum lah tergolong dalam orang lama-lama dah ni.

Sekadar gambar hiasan.

Lepas kawad, keluarkan peluh kita cari nasik kerabu.
Elok sangat la tu.

Giveaway KuSarah 2014

*klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan;
  • Warganegara Malaysia
  • Seorang blogger sama ada lelaki atau perempuan
  • Patuhi semua syarat yang ditetapkan
Start : 25 November 2014
Deadline : 25 December 2014
Winner Announce : 27 December 2014 (My Birthday! Tick on your calendar :p)


PRIZES

Top Refferral; [ 1 Winner ]
  • Tribal Blouse
  • 2x Button Badge

Top Comment in your entry (more than 40 comment); [ 1 Winner ]
  • 2x Chiffon Shawl 

Random Winner; [ 5 Winner ]
  • 5x Mystery Gift

Rambang Mata

Harini tak busy la sangat kat ofis.
Mood pun semakin berbunga-bunga sebab dah nak bercuti.
Tengahari ni takdak idea nak makan kat mana dah.
So, dalam kepala otak ni pikir nak beli roti sarang lebah kat gerai betul-betul depan Masjid Taman Uda.
Sebabnya ternampak gambar roti ni dalam entry blog Mar Mansor tadi.
Bila dah sampai gerai tu, rambang mata la plak tengok macam-macam makanan.
Dah termenung duk memilih.

Macam-macam makanan yang ada

Nasi kerabu yang dah siap dipacking

Dalam periuk ni bermacam-macam lauk-pauk.
Tak tergamak plak nak buka tudung tu semata-
mata nak amik gambar.


Rasanya lama jugak cheq tercegat pilih makanan kat situ.
Akhirnya cheq pilih laksa dengan roti sarang lebah.
Not bad la laksa tu, cuma kurang cili api.
Roti tu memang terbaik dengan sos butterscotchnya.
Alhamdulillah, kenyang.

First Giveaway by KAMAMIMI



First Giveaway by Kamamimi

Jom lah join bagi meriah. 50 + + pemenang dicari!

Ditaja oleh :
Kamamimi | Nur As | Kasut Kusut | NaD Dea | Mohd Noor Shawal | BudakVanilla | Syahirah  Valiant | Cik N.A | Kemanyerla | Mrs. A | Norihan bt Yusuf | Allene | Chocake watie's kitchen | Iola | Budak | Frau Lisa | Nurashikin ZA |


23 November 2014 - 23 Disember 2014

Fikir Yang Baik-Baik Saja




Giveaway Blogwalking Nuffnangger

GIVEAWAY BLOGWALKING NUFFNANGGER akan berlansung selama 3 Minggu bermula dari 22 November 2014 - 12 Disember 2014. Sekiranya penyertaan memberangsangkan, hadiah akan ditambah. :) So, tunggu apa lagi ?? Jom join. :DDD



Mangsa tag :-








CABARAN NOVEMBER #2 BY KHATY R'BAIN : HARI 11 - Gambar Haiwan Kesayangan

Hari 11 : Gambar Haiwan Kesayangan

Sejujurnya sejak cheq keluar berdikari memang cheq tak ada bela apa-apa haiwan.
Tapi, masa kat kampung dulu cheq merasa la bela kucing.
Siap tunggu lagi si ibu kucing nak beranak.

Bela ayam. Daripada ayam kampung sampailah bela ayam katik...(alaaa, ayam yang kecik molek tu )
Reban ayam dulu sebelah rumah ja.
Musim raya jer, mesti ada ayam yang kena sembelih. Buat lauk raya.

Bela arnab. Tak lama pun bela sebab kena curi dengan orang.
Sangkar baru jer beli, tak sempat arnab nak rasmi lagi.

Bela burung. Kegemaran ayah cheq.
Pagi-pagi jer ayah pun akan berkukur dengan burung tu. 
Keliling rumah disangkutnya sangkar burung.

Bela ikan. Dulu masa arwah adik ada dia yang suka bela ikan ni.
Sekarang ni ayah plak yang ambil alih.
Dulu, popular dengan ikan flowerhorn.
Sanggup berhabis duit beli ikan ni.

Sekarang ni haiwan yang ada kat rumah cheq ni semut dengan lipas jer..
Takkan nak letak gambar binatang ni.
Kiranya cheq bela la jugak sebab ada dalam rumah kann..
Hehehe

Temujanji Klinik

Pagi ni bawak si kecik ni ke klinik.
Macam biasa la kena beli kuih-muih untuk santapan dia dulu.
 Sampai klinik tengok dah ramai orang.
Walaupun cheq rapat dengan beberapa orang nurse ni, takdak la ambil kesempatan.
Tetap ambil nombor giliran dan menunggu.

Ramainya orang menunggu.
Mula sampai Damia ni masih blur lagi, sopan-santun jer.
Bila dah lama sikit mula la peel dia datang. 
Habis semua bilik dia nak masuk.
Meniarap, menungging, melompat semuanya ada la.
Bila lapar bagi kuih, duk la senyap jap.

Duduk la kejap, tu pun sebab makan kuih
 Bilik menyusu. Bila Damia minta susu
kat sini lah tempat dia lepaskan dahaga.
Turn Damia dah sampai.
Timbang naik 400 gram jer, ok lah tu asalkan naik beratnya.
Nurse nak menulis pun dia sibuk nak rampas pen.
Akhirnya dapat sebotol ubat cacing.
Sampai taska ja terus minum ubat tu, mudahnya Damia sorang ni.
Temujanji berikutnya betul-betul jatuh tarikh birthday cheq.
Mudah nak ingat.

Inilah ubat cacingnyer. Sekali gus ja
Damia telan

Yahooooo !!!!

Malam ni happy giler, sebab ada berita baik.
Cheq dah dapat comfirmation dari bos yang cheq boleh balik bercuti di kampung...
Yabedaaa..beduuu, macam nak bangun melompat ja.
Punya la susah nak susun ayat bagitau nk mintak cuti.
Nasib baik rayuan cheq diterima. 
Tak kisah la cuti kena potong, tinggal seminggu ja.
Asalkan boleh balik bercuti di kampung 

Esok ni, kalau cheq cerita kat member-member lain mesti diaorang tak puas hati.
Mesti diaorang kata bos ni pilih kasih.
Adakah patut beritahu atau tidak ??
Ataupun terus cabut lari balik dan biarkan mereka tercari-cari..
Hahahahah... (gelak jahat sikit)



GA CUTI SEKOLAH by ASYU




Due date : 10.12.2014

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com



Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!! 
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang 
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu  menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta  kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu. 
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi. 
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan. 
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh  badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar? saya sendiri

Umur pengguna? 32 tahun

Jantina pengguna? perempuan

Jenis kulit? berminyak, sensitif

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
kulit muka saya berminyak dan sangat mudah dinaiki jerawat. Sebelum ini telah bermacam-macam produk saya gunakan tetapi tidak berkesan. Saya tertarik dengan tastemoni  pelangan yang mengatakan produk ini sangat berkesan dalam mengatasi masalah kulit muka. mungkin ini adalah produk yang sesuai untuk masalah kulit muka saya.

Pengguna Ephyra? tidak


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Lucky Me

Semalam lagi dah sampai tapi belum sempat nak bukak sebab busy sesangat la kononnya.
Rasanya macam dah tahu ja isi kat dalamnya.
Inilah gelang Bugslock penghalau nyamuk untuk 34 orang pemenang Giveaway Bugslock Penghalau Nyamuk by Mialiana
Selepas ni kena test pakai dan buat review.
Review yang terbaik plak akan dapat lagi hadiah.
Musim-musim hujan ni memang banyak nyamuk, nak plak lepas potong rumput.
Memang nyamuk serbu ke dalam rumah.
So, kita test pakai dalam rumah je lar.


Hadiah ni baru sampai tengahari ni.
Jeng,jeng, jeng... bila buka ada nota kecik.
So sweet..TQ Wana
Ini adalah hadiah dari Simple Giveaway By Bbwana Adiena iaitu beg duit syiling.
Akan saya guna dengan sukacitanya.




Semoga bertambah murah rezeki Mia Liana dan Bbwana adienia.

CPUV Datang Lagi

Alhamdulillah... cheq jarang bukak nuffnang ni tapi sekali bukak dah berderet-deret melekat. Earning pun dah masuk ringgit-ringgit.
Terima kasih nuffnang.
Semoga lebih membiak dengan jayanya.


Inti 2015 Cycle 1 Degree


Clinique Sonic System


Altel Digital Campaign

CABARAN NOVEMBER #2 BY KHATY R'BAIN : HARI 10 - Gambar Akaun Sosial

Hari 10 : Gambar akaun sosial

Sis Kathy mintak satu jer, tapi cheq bagi dua...hehehe
Sebelum ni ada twitter tapi dah KO sebab lupa pasword yer.






Siapa yang berminat bolehlah add facebook dan follow instgram cheq ni.
Ade ke yang berminat..hehehe

Liebster Award Tagged By AMY J

Lama dah tak menjawab soalan liebster ni, ingatkan dah habis. Kali ni cheq ditag oleh Amy J  semasa berblogwalking kat blog dia. Meh cekidaut soalan dan jawapannya. 



1. Satu tabiat buruk tak boleh ubah
Perasaan comel...hehehehe. Suka buat kerja last minit.

2. Dua benda mengingatkan korang dengan Amy J.
Serigala dan weird. Blog hitam putih dan gadis pemalu serta berkaca mata. Lebih dari 2 tu.

3. Tiga orang penting dalam hidup.
Nak nangis jawab soalan ni. Ramai sangat orang penting dalam hidup cheq ni. 
Taknak pilih-pilih. My family jawapannya.

Ni gambar keluarga raya tahun 2012. Untuk tahun ni dah
Bertambah ahli dan bakal bertambah lagi tahun depan.
4. Empat ciri-ciri lelaki yang berjaya mencuri hati.
Dah dapat dah pujaan hati. Walaupun he's not totally perfect, cheq terima seadanya.

5. Lima makanan tak boleh tolak.
1. Masakan emak
2. Makanan free orang belanja
3. Ayam masak merah
4. Bihun Sup
5. Pulut Ikan Kering

6. Terbang atau baca fikiran orang?
Pilih kedua-duanya boleh??? Tamaknya...
Mestila nak terbang, boleh balik kampung selalu. Nak pergi travel pun tak payah pening isi minyak, jalam jem.

7. Wahai *insert the nama of your love*, saya sayang awak sebab
Encik tetttttt.., saya sayang awak sebab awak suami saya dan abah kepada anak-anak saya. Awak jugak sayang saya kannnn

8. Binatang paling menakutkan
Binatang yang menjalar seperti cacing. Geli weiiii....

9. Kenapa korang suka / tak suka pergi kenduri kahwin ?
Suka sebab dapat makan free, boleh jumpa sanak-saudara, dapat door gift .
Tak suka plak kalau kena tunggu lama. Makan dah kenyang, kompom mata mengantuk...nak balik cepat, nak tidur.

10. Apa perasaan korang harini?
Mood ke laut. Dari pagi sampai petang, kerjanya memerah idea untuk menulis sekeping surat saja. Ada ja tak kena. Kejap-kejap kena perbetul. Serabut sama dengan tak dapat cuti...huhuhu

11. Rumah idaman
Rumah sederhana ja. Cukup la dapat berteduh dari hujan dan panas.

Sekian, selesailah menjawap soalan dari Amy ni. Harap Amy berpuas hati la yer.