Kebelakangan ni pelam asam boi menjadi viral dalam facebook. Setiap kali nampak gambar tu, cheq akan telan air liur. Terliurnya tengok orang pakat duk post dalam facebook. Teringin nak makan macam orang mengidam plak.
Yang jadi mangsanya cik husband cheq la. Tiap-tiap hari cheq suruh dia cari buah pelam nak buat jeruk ni. Alih-alih dia bawak balik 2 balang yang dah siap dijeruk. Selain buah pelam, epal hijau pun boleh jugak buat jeruk asam boi ni. Sekejap ja dah habis sebalang kat cheq sorang...
Pasni nak buat sendiri la, baru puas nak makan. Lagipun cara nak sediakan pun mudah ja. Kalau takdak pelam, buah epal pun boleh.
sedap2..dah femes dah jeruk ni..
ReplyDeleteMemang sedap...kalu masukkan cili api banyak, lagi sedap.
DeleteSedapnye...mampu tgk je la...
ReplyDeleteDah merata-rata dah jual sue..kut area sana mesti ada jugak yang jual.
Deletehahaha.. tengok kat blog orang pun dah banyak dah jeruk ni.. adoi... saya x ley makan banyak2.. ummi marah. heee
ReplyDeleteSaya takpa, dah tua dah...
DeleteHehehe...
Yang masih study, takmo...takmo nanti lupa.
Hher... Tak boleh amalkan slalu sbnrnya.. Nnt cepat lupa..
ReplyDeleteBetul tu...sekali-sekala rasa takpa. Tapi jangan pulun sangat kann
DeleteBaru kait pauh blkng umh nie... masam2 ni sedap laa... asam boiii kite cr sok.. ngehhhh
ReplyDeleteLagi puas hati, buat sendiri...
Deletetimm mkn tembikai susu colek dgn asam boi..sedap jugak..hehe..
ReplyDeleteSebenarnya asam boi ni la penyedap rasa. Semua buah masuk dengan dia kann
Deletesiapa yang minat masam, memang rasa tegang je pipi and telan ayaq liuq...
ReplyDeleteHehehe...
DeleteSelagi tak dapat, tengok gambar ja telan air liur.
Sedap kan..last week sy buat kalo bubuh cili padi banyak2 lg sedap.buat 1 tupperware besar x cukup nak makan sorg.
ReplyDeletewww.bysyiraishak.blogspot.com
Memang kena la pedas dengan masam...sedap.
DeleteSaya pun sekali hadap ja sebalang dah habis.
kat rumah kami buat sendiri. guna resepi blog cik epal. sedap. nyum2. hehe
ReplyDeleteBuat sendiri puas hati. Boleh olah resepi tu ikut citarasa kita sendiri.
DeleteMacam mana rasanya kak? Konfem sedap kan.
ReplyDeleteRasanya ada masam, manis dan pedas..
DeleteMemang sedap, saya dah habis makan pun.
Pasni kena buat sendiri la..
Kat sini pun ada jeruk manga asamboi ler..hehe
ReplyDeleteHeheheh...
DeleteRata-rata dah post entry pasai jeruk ni...
Glamour jeruk ni.
dah meletup letup lah makanan ini~ glamour sungguh. Dulu takdak org pandang pun, hihi
ReplyDeletetu lar, sapa la yang mulakan dulu ni
Deletesaya baru tau harini :)
ReplyDeleteish,ish...dah lama dah fofular ni...
DeleteJeruk pames ni.. Hehe
ReplyDeleteKat umah sy ada pokok pelam.. Tp ntah napa belum berkeinginan nak buat jeruk ni..
ReplyDelete