12 SYAWAL - KEMBALI BERTUGAS



السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Selesai percutian kami sekeluarga selama 16 hari. Harini 12 Syawal, cheq dan husband dah mula masuk kerja. Anak-anak pun dah mula masuk sekolah dan taska. 

Disebabkan cuti lama, anak-anak punyalah liat nak bangun pagi. Akibatnya, sampai sekolah dan opis lambat.



Sampai kat ofis, suasana hari raya tu masih ada. Kuih raya pun duk ada lagi atas meja. Nampaknya masih ada lagi yang bercuti raya.

Azam cheq sempena masuk ofis lepas raya ni adalah nak buat kerja tanpa bertangguh-tangguh lagi dan yang paling penting, cheq nak diet. Raya haritu makan tak ingat-ingat.

~~ Terima kasih kerana sudi membaca ~~

2 comments:

  1. selamat memulakan kerja...
    wowww...pnjang ct ye..
    lya last week dh msk kerja.. cuti smpai 6 syawal je

    ReplyDelete
  2. sini pun ramai tak ada. maybe sebab dah start projek raya kot. kuih raya pun makin banyak atas cubicle ni haha

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.