Rambang Mata

Harini tak busy la sangat kat ofis.
Mood pun semakin berbunga-bunga sebab dah nak bercuti.
Tengahari ni takdak idea nak makan kat mana dah.
So, dalam kepala otak ni pikir nak beli roti sarang lebah kat gerai betul-betul depan Masjid Taman Uda.
Sebabnya ternampak gambar roti ni dalam entry blog Mar Mansor tadi.
Bila dah sampai gerai tu, rambang mata la plak tengok macam-macam makanan.
Dah termenung duk memilih.

Macam-macam makanan yang ada

Nasi kerabu yang dah siap dipacking

Dalam periuk ni bermacam-macam lauk-pauk.
Tak tergamak plak nak buka tudung tu semata-
mata nak amik gambar.


Rasanya lama jugak cheq tercegat pilih makanan kat situ.
Akhirnya cheq pilih laksa dengan roti sarang lebah.
Not bad la laksa tu, cuma kurang cili api.
Roti tu memang terbaik dengan sos butterscotchnya.
Alhamdulillah, kenyang.

46 comments:

  1. banyaknya jualan..patut la mama rambang mata..kalau wana pun pasti rambang mata juga..rasa mau beli semua..hihi..tamak betul kan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah Wana
      ikutkan hati macam nak beli lagi tapi sabar jer =)

      Delete
  2. Sedapnya. Banyak boleh pilih. Bestnyaaa. Boleh masuk jalan-jalan cari makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serba salah nak pilih, sebab semuanya nampak sedap-sedap.

      Delete
  3. salam singgah petang Mama...wahh...nampak memang boleh buat mata jadi ramban ni Mama...kalau boleh tu semua nak...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...ingat makan sorang jer tu. Kalau ramai, memang beli serba satu

      Delete
  4. Allah, sedapnye makanan tu...nak jugak..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la sini mimie. Leh akak belanja =)

      Delete
  5. adoi tengok nasi kerabu tu yang tak tahan ni. huhu. roti sarang lebah tu belum pernah lagi makan. mai la pos sini sikit. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh lebah ja terbang buat sarang kat sana..hehehe

      Delete
  6. aiyoo..memang termenung la kalau macm nih...rambang mata nak pilih..kalau pergi time betul2 lapar..maunya nak semua tuh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh nak tarik kerusi duk situ terus. Nak rasa satu-satu..heheheh

      Delete
  7. banyak nyer makanan dijual. memang rambang mata la nak pilih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari pagi sampai ke petang berjual kat situ mama =)

      Delete
  8. emm, byknya juai..xpe kak, rini mkn laksa, esok2 mkn yg lain pulak..hihi..
    sedapnya hai tgh2 hujan ni pulak..yum3..

    ReplyDelete
  9. wow.. terujanya tengok gambar hidangan tu semua...
    Mama Niza

    ReplyDelete
  10. Kelik klate harusla sue pi cari. Nmpk semua sedappp bangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerai dia depan masjid taman uda. Sue kena mai cari.

      Delete
  11. uwaaaaaaaaa rindu makanan kelate....begini la nasib berjauhan lepas kahwin... huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya plak rindu makanan kedah. Meh kita tukar, heheheh...

      Delete
  12. Wah, banyaknya pilihan. Zumal pun mesti rambang mata...

    ReplyDelete
  13. sedapkan roti sarang lebah. mak cik kita pun jual jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedappp, saya dah 2, 3 kali repeat beli roti ni. Nak buat sendiri tak reti =)

      Delete
  14. fuhh banyaknya. kalau nadyya pon rambang jugek. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakat-pakat duk termenung dulu sebelum pilih...heheheh

      Delete
  15. Wow..byk btl pilihan mknan..best..rambang mata tengok ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam-macam ada. Makana berat sampailah ke makanan pencuci mulut.

      Delete
  16. kalau byk camni sis JM pun rambang mata nih

    ReplyDelete
  17. Kalau sha yang ada kat situ, rabak poket hasben...huahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab duit sendiri yang beli sikit tu sha. Kalau duit hasben, maunya dua belah tangan tak cukup ni..heheheh

      Delete
  18. Bestnya banyak pilihan macam tuh.. boleh bertukar citarasa selalu.. sedap tu laksa, tak pe cuti ujung nih nak masak laksa.. permintaan anak..

    ReplyDelete
  19. mak ai...memang rambang mata ni

    ReplyDelete
  20. Lame dah teringin nk mkn roti sarang lebah tu kak.. tp xm xjmpe je... sedao tak kak

    ReplyDelete
  21. roti sarang lebah? tak pernah dengar punnnnnn

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.