CABARAN NOVEMBER #1 BY KHATY R'BAIN : HARI 9

Hari 9 : 11 buah novel yang ingin dibaca

Sejujurnya dah lama benar tak baca novel. Rasanya semenjak keluar anak ke tiga ni. Sebabnya baca novel ni memerlulan komitmen yang lama, kalau dah baca kenala sampai habis kann..
Novel-novel lama kat rumah ni pun dah makin berkurang. Sekali adik dan anak sedara datang, diaorang akan angkut bawak balik ke kampung.
Lapang la space rak buku, diganti dengan buku-buku kakak dinah plak.

Sekarang ni cheq kurang berminat nak baca novel, maybe dah kurang feeling kut. Hehehe...
Kalau boleh cheq nak baca balik novel bertajuk 5 Sekawan hasil tulisan Enid Balton.
Memang minat giler novel ni dari zaman sekolah dulu.
Kisah penyiasatan dan misteri. 
Nak sangat baca, dulu ada koleksi buku ni.
Tapi dah berpindah-randah dengan banjir besar kat kampung, tak dapat diselamatkan.
Rasa jiwa muda kalau dapat baca novel ni.


21 comments:

  1. Enid blyton antara buku yg sue pun suka baca.

    ReplyDelete
  2. dulu2 memang layan enid blyton ni mama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku zaman-zaman kita membesar dulu kan Sofu.

      Delete
  3. saya tak rajin baca novel..jadi tak berapa reti sgt pasal novel

    ReplyDelete
  4. Masa remaja dan d zaman persekolahan suka juga baca novel tapi sekarang dah kurang...hehe

    ReplyDelete
  5. Masa remaja dan d zaman persekolahan suka juga baca novel tapi sekarang dah kurang...hehe

    ReplyDelete
  6. dulu mama pun minat baca novel, sekarang tak lagi.. minat baca blog je.. hihiMama Niza

    ReplyDelete
  7. sekarang dah tukar dari baca buku kepada baca internet jer.. blog pun banyak nak baca... buku makin kurang pandang

    ReplyDelete
  8. mamamyja baca novel bila ada mood jer. tp suka beli. pastu peram dalam rak. entah bila der masa nk membaca. hihi

    ReplyDelete
  9. Lima Sekawan suka novel tu..dulu time skolah kalau pergi library mesti cari buku ni dulu.. :)

    ReplyDelete
  10. lima sekawan!! baru tertingat. suka jugak baca dulu2. enid blyton pun.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah nampak pulak buku ni. HAHA best sgt kek kak? PAsal ape?

    ReplyDelete
  12. Eh. Nie buku zmn skola menengah dulu. Mmg suka sgt baca. Semua buku kt library qis bce. Best ^^
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  13. SA minat novel setakat ni dah ada 500 lebih koleksi...

    ReplyDelete
  14. saya kalau siasat2 ni, saya suka tengok movie or tv shows compare to baca. sebab macam x faham sikit. heee

    ReplyDelete
  15. sis JM mmg x minat baca novel..kalau baca je msti nk tdo

    ReplyDelete
  16. masa sekolah rendah je minat novel, sekarang dah tak :p

    ReplyDelete
  17. saya pun baca 5 sekawan zaman kanak2 dulu :)

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.