Sajian Minum Petang

Harini takdak makan tengahari, daripada sarapan terus ke minum petang. No, no, no...bukannya cheq malas nak masak tapi harini kan cuti, so anak-anak cheq bangun lewat. Jadi diaorang bersarapan pun lewat. Sarapan pulak cheq buat nasi goreng, jadi memang kenyang la. Semalam tok anak-anak cheq  iaitu emak cheq datang sini. Malamnya kami lepak kat Wakaf Che Yeh, tu yang boleh tidur dan bangun lewat. 

Dah masuk pukul 3 petang, masing-masing dah buat muka boring duk kat dalam rumah. Daripada main bergurau senda dah jadi bergaduh. Jommm...keluar cari makan. Tengah jalan jumpa orang jual goreng pisang, si adik nak makan. Terus jalan...jumpa kedai Cool Blog, kakak plak nak minum. Jalan lagi...jumpa pak arab jual kebab. Kali ni mama plak teringin. Baby boleh makan kongsi-kongsa dengan kitaorang ja.




Mulanya ingat nak berhenti makan kat taman permainan, tapi cuaca panas lagi. Terus balik rumah. Alhamdulillah kenyang.

30 comments:

  1. Syoknya jln2 cari makan dan dpt spend time dgn ank2 kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang haru-biru jugak nak handle 3 beradik ni sorang diri...hehehe

      Delete
  2. Alhamdulillah,kenyang....ada nenek dorang, budak2 lagi seronok la kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nenek diaorang dah balik awal lagi. Singgah kejap jer

      Delete
  3. teringin pisang goreng.. hardcore pisang goreng ni. >.<

    P/S : Jom sokong segmen pertama kami! >>> Segmen Blogwalking bersama AfifahAddnan dan Amiez

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pisang goreng senang nak cari sekarang ni. Merata-rata ada jual.

      Insyaallah akan join nanti.

      Delete
  4. Alhamdulillah..sedapnya juadah air tangan bonda :)

    ReplyDelete
  5. hohoho, sedapnyer goreng pisang. Terliur ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takmo, takmo...awak masih dalam pantang lagi mama myja.

      Delete
  6. kak ana pun kalau anak2 bangun lewat kira brunch sekali, breakfast + lunch... sedapnya pisang goreng time2 ujan ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senangkan...sekali masak ja.

      Sedap makan time sejuk-sejuk ni, cepat ja abis sepinggan.

      Delete
  7. sedapnya tengok gambar minuman dan makanan ni dear,, lapar pulak rasanya
    Mama Niza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dekat, boleh la tolong suapkan mama. Apakan daya jauh bebenor.

      Delete
  8. Replies
    1. Kebab pak arab ni terlajak laris. Kena beratur tunggu giliran.

      Delete
    2. wow, memang terlajak sungguh. mai pos sini sikit. hehe

      Delete
  9. Sedapnyaa makan pisang goreng. rasa nak cari pisang goreng esok. hehe

    ReplyDelete
  10. sedap sedap!coolblog tuh..tapi luqman suke chatime..pernah try x?

    ReplyDelete
  11. tengok kebab tetiba teringat kisah kebab seksyen 13 :)

    ReplyDelete
  12. sedapnya goreng pisang. makan panas-panas.. =)

    ReplyDelete
  13. Seronokkan bila dapat spent time dengan family :) Tgk dorg happy kita pun turut happy :) Cik Mimie suka kidnap anak buah Cik Mimie bawa dorg g jalan2..hahaha..

    ReplyDelete
  14. Sodap bona haa cool blog tu. Milk tea eh tu kak?

    ReplyDelete
  15. uih..sedapnya... lagi-lagi pisang goreng tu.. ermmmm... kebulur la pula. hahaha

    ReplyDelete
  16. dh lama x mkn goreng pisang nyum..nyum

    ReplyDelete
  17. Ayu xmnt cool blog... suke chatime lg... sedapnye dot mkn pisang goreng pns2 time ni...

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.