Liebster Award Tagged By AMY J

Lama dah tak menjawab soalan liebster ni, ingatkan dah habis. Kali ni cheq ditag oleh Amy J  semasa berblogwalking kat blog dia. Meh cekidaut soalan dan jawapannya. 



1. Satu tabiat buruk tak boleh ubah
Perasaan comel...hehehehe. Suka buat kerja last minit.

2. Dua benda mengingatkan korang dengan Amy J.
Serigala dan weird. Blog hitam putih dan gadis pemalu serta berkaca mata. Lebih dari 2 tu.

3. Tiga orang penting dalam hidup.
Nak nangis jawab soalan ni. Ramai sangat orang penting dalam hidup cheq ni. 
Taknak pilih-pilih. My family jawapannya.

Ni gambar keluarga raya tahun 2012. Untuk tahun ni dah
Bertambah ahli dan bakal bertambah lagi tahun depan.
4. Empat ciri-ciri lelaki yang berjaya mencuri hati.
Dah dapat dah pujaan hati. Walaupun he's not totally perfect, cheq terima seadanya.

5. Lima makanan tak boleh tolak.
1. Masakan emak
2. Makanan free orang belanja
3. Ayam masak merah
4. Bihun Sup
5. Pulut Ikan Kering

6. Terbang atau baca fikiran orang?
Pilih kedua-duanya boleh??? Tamaknya...
Mestila nak terbang, boleh balik kampung selalu. Nak pergi travel pun tak payah pening isi minyak, jalam jem.

7. Wahai *insert the nama of your love*, saya sayang awak sebab
Encik tetttttt.., saya sayang awak sebab awak suami saya dan abah kepada anak-anak saya. Awak jugak sayang saya kannnn

8. Binatang paling menakutkan
Binatang yang menjalar seperti cacing. Geli weiiii....

9. Kenapa korang suka / tak suka pergi kenduri kahwin ?
Suka sebab dapat makan free, boleh jumpa sanak-saudara, dapat door gift .
Tak suka plak kalau kena tunggu lama. Makan dah kenyang, kompom mata mengantuk...nak balik cepat, nak tidur.

10. Apa perasaan korang harini?
Mood ke laut. Dari pagi sampai petang, kerjanya memerah idea untuk menulis sekeping surat saja. Ada ja tak kena. Kejap-kejap kena perbetul. Serabut sama dengan tak dapat cuti...huhuhu

11. Rumah idaman
Rumah sederhana ja. Cukup la dapat berteduh dari hujan dan panas.

Sekian, selesailah menjawap soalan dari Amy ni. Harap Amy berpuas hati la yer.

17 comments:

  1. No.9, kita serupaaaa.... kita serupaaa (lagu headwind)... hahahhaa !! sha memang suka pergi kenduri untuk makan !! tapi lepas tu tak sabar nak balik... tidoooo

    ReplyDelete
  2. terbang la lagi best kan, dapat pi mana2. tak payah nak harung ayaq bah.hehe

    makanan free tu memang la,sapa pun tak mau tolak. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah gaduh-gaduh nak bayar tol.
      hehehe...syok dapat makan free

      Delete
  3. sedapnye pulut ikan kering.. lama sgt x makan..

    ReplyDelete
  4. Sy pn geliii cacing..cacing tanah bdn mlekit2 lg laa..ewww
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geli geleman tengok dia mengeletak badan dia.

      Delete
  5. pulut ikan kering? apo tuu. Tak ponah donga pulakk. haha sodap ko?
    Makan free mmg sume org tak tolak kecuali malu menguasai diri, hahaha

    Teringat amy mesti teringat serigala die dekat header tu haa, weirdoo~

    ReplyDelete
  6. IM pun kena tag. Hehe. Suka bila cik abe baca ni.

    ReplyDelete
  7. Kan kak.. kalau dpt trbng syokk oo... nk g mane2 senng.. hahahah

    ReplyDelete
  8. mekasih mama buat award ni. sorry, dah berkurun baru saya nak baca. alahai...

    oh, first time dengar pasal pulut ikan kering.... saya boleh tengok cacing, tapi nak dekat tu...yekk.. geli -.-

    harini pun mood ke laut. kawan cancel plan last minit. sedihnya. T___T

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.