Liebster Award Tagged by Nur As

Sekali lagi nama cheq ditag untuk Liebster Award ni oleh +nur as . 
Dia dah gelak jahat lain untuk kitaorang jawab soklan dia ni..
Nak taknak kena jawab la, takut kecik hati dia.

Ni soalannya :-

1. Sekarang pukul berapa ?
Tapi jam ni cepat 10 minit. 

2. Harini dah update blog ke belum ?
Dah empat entry akak tulis.

3. Dah makan ?
Breakfast makan nasi kerabu, so tengahari ni tak makan...diet

4. Dah solat ?
Dah selesai solat Lohoq. (Zuhur)

5. Dah minum air suam / putih / jernih harini ?
Bangun pagi-pagi tadi dah minum air suam.

6. Dah ucap alhamdulillah harini ?
Alhamdulillah, harini ja dah banyak kali sebut.

7. Kalau diberi pilihan : kereta atau rumah, mana yang korang nak ?
Ofkos la nak rumah. Boleh berumahtangga dalam rumah. Kereta hanya untuk bersiar-siar. Tapi kalau dapat kedua-duanya terima dengan tangan terbuka (tamaknya)

8. Korang dah isi belum linkies ni ?
Dah, akak no 3. Dapat hadiah dak top 3 tu. Heheheh

9. Dalam banyak-banyqk aktiviti DIY, korang rasa teman patut buat apa lagi? Yang simple dan bajet bersesuaian.
Ermmmmmmmmm....panjang pikir tu. Try buat tempat simpan sijil plak.

10. Kalau gigi korang sakit, korang buat apa ?
Selalunya ambil ubat tahan sakit. Takut nak pergi jumpa doktor. Dan kalau boleh nak.duk sorang-sorang, jangan sesiapa pun kacau.

11. Agak-agak kalau teman  nak buat business, korang nak support tak ?
Sudah tentu. Business apa tu, kalau bisnes makanan kena bagi akak test dulu sepinggan dua. Hehehe...

12. Korang rasa teman ni jahat tak ?
Tak pernah pulak rasa gitu.
Ada pernah buat jahat ke, hehehe..

13. Korang rasa teman ni macamana orangnya ?
Nampak gaya macam anak manja, kreatif dan misteri la jugak.

14. Apa yang melayakkan teman untuk masuk bloglist korang ?
Kena lulus lompat bintang 30 kali, hehehe....
Dah masuk dah pun.

Done..terima kasih sebabsudi tag akak ni.
Malas nak tah sapa-sapa dah sebab takdak idea nak buat soalan.
Good luck untuk yang lain-lain menjawab soalan dari +nur as  ni.
Punyalah susah, heheheh.

18 comments:

  1. Hihi..wana pun kena tag juga..nur as smbil gelak jahat tu..Haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita gelak jahat balik kat dia sebab dah jawab soklan dia...hahahah

      Delete
  2. Replies
    1. Kihkihkih...kena enjoy jawab soklan-soklan camni.

      Delete
  3. Temapt simpan sijil? ok gak kan mama.. sokong2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak yang ada label sekali. Senang nak cari, takyah selak satu-satu.

      Delete
  4. Ohh jawab sebab taknak kite kecik aty ehh :'(

    em em buat tempat sijil ehh. In shaa Allah, kite survey dulu. haha

    Anak manje, kreatif, misteri <<< semua tak kena dgn kite lah hakakkk ^_^

    Bisnes craft lah. Masak pun malas. kah kah apatah lagi nak bagi akak sepinggan..

    Dah lebih 30 kali star jump waktu zaman komander dulu, hahahaha

    Thanks sudi jawab :) Sebenarnye tak pakse pun. Tapi saje nak kenal2 dgn blogger bagi rapat. Bile ade sesi soal jawab baru kite boleh kenal kan.

    ReplyDelete
  5. amboi, nak test dulu sepinggan dua tu. hehe

    ReplyDelete
  6. Rasanya sis JM pun kena TAG tapi belum jawab lagi :-)

    ReplyDelete
  7. Keluar jugak bahasa utara..hehehe..

    ReplyDelete
  8. 4 entry?
    Wahhh..banyak betul.
    Bravo..bravo.. Saya rini 1 idea pun takdek sebab penat sangat ramai patient tadi.

    ReplyDelete
  9. Jelesnya dapat makan nasi kerabu.
    Dulu tempat lama, banyak kali jugak bf Nasi kerabu.

    ReplyDelete
  10. Byknye nur as pny soalan.. hahaha ayu pon suke cepatkan jam ayu 10minit awal... haaa kalau bab mkn laju je akk kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. main letak je soalan tu.. tak kire pun berapa..

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.