Follower Tak Diundang

Malam ni ada masa, so cheq belek-belek blog. Balas mana yang patut. Dalam pada masa tu, balas kunjungan followers baru. Terjumpa satu pic profile yang memalukan. Buka blog dia, semuanya cite-cite pelik yang tak mampu nak baca sampai habis.

Betul juga kata seorang blogger otai, sekali-sekala kita kena check jugak siapa followers kita. Jangan sampai dimalukan kita dengan komen-komen lucah dia di entry kita nanti. Nanti orang lain cop kita pun macam dia jugak.

Oleh itu, dengan rasminya saya telah block blog dia. Sekian.


Spot the diffrence antara kedua-dua gambar ini.

52 comments:

  1. Ntah sapa la tu kan...sib baik kat blog SA xde...harap2 jangan ada la...tp kat google plus SA ada...ramai...kebanyakkan dari luar negeri dan SA dah blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daripada gaya penulisannya orang Indon ibu SA.

      Delete
  2. saya pn pernah jgk trkena...huhuhu terus buang...

    p/s: sis anda di tag! ^-^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena berhati-hati pasni. Tq sis sudi tag saya...;-)

      Delete
  3. naseb mama check kan...mmg elok sgt block org mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sentiasa tengok tapi poc profile dia tu menonjol sangat. Gerun aihhh...18 sx

      Delete
  4. Wana pun pernah kena juga mama..eii, geli gelaman dengan follower macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum dia start buat apa-apa kat blog kita, baik kita block dia dulu.

      Delete
  5. Pernah kena dia datang dekat cbox. mujur tak follow~ T_T

    ReplyDelete
  6. Mengambil kesempatan tu namanya. Nasib baik dah block :)

    ReplyDelete
  7. macam2 lah sekarang ni..bahaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman sekarang ni bertambah maju, bertambah macam-macam bahaya.

      Delete
  8. yes! sy nmpk mn perbezaan tu..bahaya nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasni tak nampak dah...kena block, hehehe

      Delete
  9. fiuhhhh !!! so far macam takde la terkena camni... mintak2 la dijauhkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn...mintak-mintak la tak terkena kat kita.

      Delete
  10. tak penah cek lagi..kene cek juga ni...

    ReplyDelete
  11. Bahaya...kena check le lepas ni..terima kasih mama atas peringatan...

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Tengok pic profile dia pun dah seram..tambah nk baca dia punya entry, maunya muntah hijau.

      Delete
  13. Huu. Takutnya kalau dapat macam ini.

    ReplyDelete
  14. syukur.. mujur la follower awal ratusan.. kalau beribu2 tu pening gak nak check kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lar, kalau dah banyak sangat maybe akan terlepas pandang.

      Delete
  15. Ish bahaya juga ni..saya tak berapa check la..

    ReplyDelete
  16. Noted mama...kena check Sofu punya juga mcm ni..merbahaya kalu depa ada dlm list tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merbahaya tu, kang apa-apa ntah dibuatnya nanti.

      Delete
  17. salams mama....takutkan ....
    kalau pakai google+ pon bahaya jugak ...ramai mat2 salleh yg masuk tanpa nama....yg ni tak tau nak buat macamana.....nk delete pon tak boleh kesan huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat googleplus lagi ramai. nak check pun payah rasanya.

      Delete
  18. pelik2 betoi. lepas ni nak kena check betoi2 sapa yang follow kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah-tambah muka lawa gini lagila ramai pengikut, jenuh nak check..hehehe

      Delete
  19. Replies
    1. dah masuk sungai amazon dah. kena makan dengan anaconda..hehehe

      Delete
  20. sis JM x pernah check lah pulak senarai follower ti..ish..mcm2..perlu hati2 lah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut jugak dia songlap gambar kita. nanti ntah apa-apa dibuatnya...seram plak

      Delete
  21. ish.. myeramkan.. kene check jugak lpasni ..

    ReplyDelete
  22. salam singgah..

    saya tak pernah la lagi dapat follower macam tu dan mintak jauh la dari blogger blogger lucah macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kut-kut dia follow blog pompuan jer kut.. tapi kena hati-hati jugak kannn

      Delete
  23. takutnya ada yang macam tu follow -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lar...berderau darah tengok pic profile dia.

      Delete
  24. nampak nampak.. kite pun tak penah check, haha entah2 ade jugak

    ReplyDelete
  25. oh.. tak pernah tahu pun fasal ni...

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.