Terliur Tengok

Kebelakangan ni pelam asam boi menjadi viral dalam facebook. Setiap kali nampak gambar tu, cheq akan telan air liur. Terliurnya tengok orang pakat duk post dalam facebook. Teringin nak makan macam orang mengidam plak.

Yang jadi mangsanya cik husband cheq la. Tiap-tiap hari cheq suruh dia cari buah pelam nak buat jeruk ni. Alih-alih dia bawak balik 2 balang yang dah siap dijeruk. Selain buah pelam, epal hijau pun boleh jugak buat jeruk asam boi ni. Sekejap ja dah habis sebalang kat cheq sorang...



Pasni nak buat sendiri la, baru puas nak makan. Lagipun cara nak sediakan pun mudah ja. Kalau takdak pelam, buah epal pun boleh.

28 comments:

  1. sedap2..dah femes dah jeruk ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap...kalu masukkan cili api banyak, lagi sedap.

      Delete
  2. Replies
    1. Dah merata-rata dah jual sue..kut area sana mesti ada jugak yang jual.

      Delete
  3. hahaha.. tengok kat blog orang pun dah banyak dah jeruk ni.. adoi... saya x ley makan banyak2.. ummi marah. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya takpa, dah tua dah...
      Hehehe...
      Yang masih study, takmo...takmo nanti lupa.

      Delete
  4. Hher... Tak boleh amalkan slalu sbnrnya.. Nnt cepat lupa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...sekali-sekala rasa takpa. Tapi jangan pulun sangat kann

      Delete
  5. Baru kait pauh blkng umh nie... masam2 ni sedap laa... asam boiii kite cr sok.. ngehhhh

    ReplyDelete
  6. timm mkn tembikai susu colek dgn asam boi..sedap jugak..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya asam boi ni la penyedap rasa. Semua buah masuk dengan dia kann

      Delete
  7. siapa yang minat masam, memang rasa tegang je pipi and telan ayaq liuq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...
      Selagi tak dapat, tengok gambar ja telan air liur.

      Delete
  8. Sedap kan..last week sy buat kalo bubuh cili padi banyak2 lg sedap.buat 1 tupperware besar x cukup nak makan sorg.

    www.bysyiraishak.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena la pedas dengan masam...sedap.
      Saya pun sekali hadap ja sebalang dah habis.

      Delete
  9. kat rumah kami buat sendiri. guna resepi blog cik epal. sedap. nyum2. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sendiri puas hati. Boleh olah resepi tu ikut citarasa kita sendiri.

      Delete
  10. Macam mana rasanya kak? Konfem sedap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ada masam, manis dan pedas..
      Memang sedap, saya dah habis makan pun.
      Pasni kena buat sendiri la..

      Delete
  11. Kat sini pun ada jeruk manga asamboi ler..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh...
      Rata-rata dah post entry pasai jeruk ni...
      Glamour jeruk ni.

      Delete
  12. dah meletup letup lah makanan ini~ glamour sungguh. Dulu takdak org pandang pun, hihi

    ReplyDelete
  13. Kat umah sy ada pokok pelam.. Tp ntah napa belum berkeinginan nak buat jeruk ni..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.