Oktober 10 Days Challenge By Siti Yang Menaip : Day 9

Day 9 : 10 Things You Want To Do

Sebenarnya macam-macam nak buat cuma masa ja macam tak cukup. Tapi kekadang ada sikap M juga, menyebabkan kerja tu tertangguh dan makin menimbun-ninbum.


1. Kerja Ofis
Dah lama cuti, masuk ofis harini tengok banyaknya fail atas meja. Kena settlekan dulu sebelum dia beranak-pinak.


2. Tulis Diary
Wajib untuk kerja macam cheq ni. Tertangguh dah lama. Nasib baik ada backup dalam kalendar phone.



3. Shopping
Barang dapur dah habis, nak pergi beli barang dapur.


4. Masak
Nak masak makanan kegemaran cik husband dan anak-anak.


5. Beli Kek Aiskrim
Teringin nak makan lama dah. Nak kena pergi beli...hehehe, bukannya buat sendiri


6. Bercuti
Bercuti balik kampung, jumpa emak dan ayah. Rindu sangat dah kat depa.


7. Ke Playground
Sejak beranak 3 ni, jarang cheq bawak anak-anak ke playground. Tak mampu nak kawal. Kena tunggu abah diaorang jugak


8. Aktiviti Lasak
Kalau boleh nak buat semua aktiviti lasak macam mendaki gunung, absailing, flying fox, berakit... dah lama tak buat benda-benda gitu.


9. Menjahit
Nak habiskan jahit kain batik gara-gara mesin jahit rosak..hehehe


10. Tidur
Paling best kalau boleh buat nyenyak. Kalau ada anak-anak kompom takleh lena punya.

Tinggal sehari ja lagi...

28 comments:

  1. Part tidur tu mama...
    Mcm lame benar tak cukup tidur ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak ada baby kecik ni memang tidur tak lena...
      Nanti Ayu leh rasa la plak, ^_^

      Delete
    2. Huwarghhhh... baby blm kuar pon tido asyik tak ckup je.. skg hari2 nantok...
      Nnt dah kuar cmne la gamaknye

      Delete
    3. Hehehe...rasakanlah. tapi tu lah moment-moment yang terindah jadi seorang emak.

      Delete
  2. wahh,mama pun jenis lasak orangnya ya. kalau saya memang fail bab2 aktiviti lasak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa zaman muda-muda dulu, pas kawin terus stop..

      Delete
  3. No.10 tu yang paling best skali kan mama? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu nikmat kalau dapat tidur nyenyak...heheheh

      Delete
  4. shopping tu best..wana dah lama x shopping..huu..tapi tulis diary tu selalu buat time sekolah..heheh..sekarang x lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni kalau shopping pun untuk barang-barang dapur dan kegunaan anak-anak. Untuk diri sendiri pun dah lama tak shopping...:-(

      Delete
  5. 5, 6, 8 & 10 tu best...ahoi terliuq dah tgk cake aiskrim mama tu..sat g kene p cari gak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari kat baskin robbin sue...macam-macam pilihan ada.

      Delete
  6. haahaha, dah lama tak bercuti T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lar...akak pun dah stress keja, memang kena cuti jugak.

      Delete
  7. hehe...nice... P padang tu pun Fuza dah lama tak p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Busy berniaga awak yer... tak sempat nak ke padang, hehehe

      Delete
  8. saya diary berlambak, tapi tulisnya tak pun. hahaha

    bstnya dapat shopping, bercuti dengan buat xtvt lasak! saya suka sangat >.<

    tidur tu wajib kak. hehe. siapa x suka tidur tu xtahulah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerja cam akak ni wajib tulis diary, ikutkan malas nak buat...tambah plak dah banyak ketinggalan ni.

      Delete
  9. Lama sha tak tulis diari.....mama far suke xtvt lasak ye.... same!!!

    Kalau dapat tido nyenyak tu memanglah sangat best....

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Terbaik takpa, jangan terbalik...hehehe

      Delete
  12. part last, hak no 10 tu
    selalu betul jumpa kat sini =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lar...
      nampaknya dia yang paling glamor dalam cabaran ni

      Delete
  13. banyak tumpu kat family la kan kak. hehe. saya je taktau nak buat apa.

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.