Permintaan Si Kakak

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Masa kemas rumah pagi tadi, terjumpa la kertas-kertas hasil tulisan si kakak. Lebih kurang macam surat la... semuanya ditujukan kepada abah dia. Entah bila la dia karang ni..





Macam-macam permintaan dia. Kenapa kakak minta kat abahnya, bukan kat mama ni...???  Sebabnya kalau minta kat mama, kompom tak dapat. Dah la semuanya barang mainan. Frozen la, Elsa la, Anna la...Abah tu lembut hati sikit, dapat la setakat 2, 3 barang tu.

Itulah budak-budak sekarang ni, apa-apa hal sikit tulis surat. Bagitau face to face kan senang. Padahal hari-hari jumpa abah dia. Boleh dijadikan latihan untuk mengarang cerpen atau novel suatu hari nanti... sapa tahu kannn

29 comments:

  1. alalala..banyaknya permintaan si kakak tu ya..semuanya pun barangan frozen..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fanatik betul dengan frozen...
      jumpa barang ada gambar frozen ja semuanya nak beli...

      Delete
  2. Replies
    1. itu lah, meminta ja kerjanya..
      tak reti lagi nak pikir, mama abah ada duit ke idak

      Delete
  3. Replies
    1. hihihi...dah pandai meluahkan perasaan dah sekarang ni

      Delete
  4. actuallly, i do the same thing, nak luah tak sampai hati. surat jelah yang mampu. HAHAHA. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dulu nak mintak beli apa-apa, tanya mak ayah dulu ada duit ke tidak...
      tapi emak ayah ni, takdak duit depa berusaha jugak belikan untuk kita..

      Delete
  5. Replies
    1. hihihi...belum pandai guna tepon dengan laptop lagi tu...
      nanti dia whatsap jer kat abah dia

      Delete
  6. peminat frozen kakak ni..mungkin dia segan nak mintak depan2, tu yang habaq melalui surat. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia takut mama dia ni dengar...
      memang kena bangkang habis..
      hehehe..

      Delete
  7. Salam singgah sini Mama..kadang kanak2 perempuan ni ada perasaan malu dengan mak dia..mungkin tau mak ni ada cerewet sikit....hehe...tu yang minta melalui papa dia Mama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama dia ni memang cerewet sikit...
      benda yang merapu takyah beli...
      abah dia senang dipujuk..

      Delete
  8. Replies
    1. hehehe...sejak pandai menulis ni..
      boleh karang jadi novel ni

      Delete
  9. no 9 tu kelakar... kemain byk wishlist dia ea.. hardcore sungguh dgn frozen ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...terpengaruh dengan cite tu la.

      Delete
  10. Macam-macam mintak ye. :p Boleh beli ke kuasa Elsa dan Anna? :3 Tulisan kemas, senang dibaca~ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak main salji katanya...
      tulisan besar-besar, buku pun cepat habis diguna...

      Delete
  11. pelastesing.hehe.. comel je...

    mak oi, banyak benor requestnya.. dah macam minta kat Santa Claus lak. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...pernah jugak dia tanya kenapa kat sini takdak santa claus, nak mintak hadiah...
      Semua tu pengaruh tv la tu.

      Delete
  12. Kiranya kakak tak pernah bgtau depan2 kat papa dia ke? Padahal papa die ok je, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya dia minta gitu jer...tapi semalam abah dia busy tengok bola, taknak kacau. Tu yang tulis tinggalkan kat meja. Hehehe

      Delete
  13. Panjang betul yg dia nak. Hehe. Buat surat lagi.

    ReplyDelete
  14. Kemaen lagi permintaan kakak...
    Heheheh mintk kat abah la syok boleh dapt ye dak

    ReplyDelete
  15. GUlp...kalau saya kena macam ni mau menangis. Tak bagi kesian. tapi nak beli kuasa Elsa macam mana?

    ReplyDelete
  16. Pndainya tulis surat permintaan.. :)

    ReplyDelete
  17. ahakss...x berapa nk cakap face to face lah tu

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.