Oktober 10 Days Challenge By Siti Yang Menaip : Day 3

Day 3 : 10 favourite youtube channel

Sebenarnya cheq ni jarang nak tengok you tube pun. Sebabnya kalau cheq pegang laptop ja, anak-anak yang terlebih sibuk nak tengok. Alih-alih tengok diaorang punya cerita ja. Kat sini cheq senaraikan cerita-cerita yang selalu kami sekeluarga tengok dari you tube.


1. Mat Lufti
Rata-rata yang masuk challenge ni pasti akan senaraikan nama Mat Lutfi ni. Cerita dia sarat dengan nasihat, ringan penceritaannya dan senang nak faham. Cheq dengan dia satu bendera, memang payah nak buang loghat utaqha tu.


2. Cara-cara pakai shawl
Belajar pakai shawl dari you tube. Tengok pi la berpuluh kali pun mesti tak sama macam model-model tu pakai. Lastnya cheq pakai belit ja kat kepala..


3. Running Man
Nak tunggu tayang kat tv macam lambat ja. Tengok kat you tube dulu tapi kat tv pun tengok jugak.


4. D.I.Y
Bestnya tengok diaorang buat decoration guna bahan-bahan yang dah tak guna. Tapi sekali pun cheq tak pernah ikut lagi pun. Syok tengok ja.


5. Kawad
Ni favourite cik husband cheq. Sekarang ni dia masih bergelar cikgu kawad, so dia akan tengok untuk jadi bahan rujukan dan refresh dia punya ingatan tu..


6. Ultras JDT
Ni pun favourite cik husband cheq. Minat sangat dengan JDT, dia kan buka lagu ni sambil ajar anak-anak nyanyi sama. Si baby cheq pun dah pandai "ale-ale"


7. Sofia The 1st
Berebut laptop dengan anak-anak pasal gambar ni la. Tak jemu betul diaorang ni. Padahal tak faham pun.


8. Hi-5
Rasanya semua lagu dan tarian dalam rancangan ni anak-anak cheq boleh ikut. Cheq pun dah terhafal lagu diaorang ni sebab hari-hari duk dengar.


9. Ipin-upin
Rancangan kartun yang tak lapuk dek zaman. CD pun beli tapi nak jugak tengok kat you tube.


10. Playdoh
Terbaru sekali menjadi kegemaran anak-anak cheq. Mintak cheq beli kat diaorang...heheh, cheq beli plastecine yang RM1.20 tu ja kat diaorang. Lebih kurang sama ja 

Selesai task untuk hari ke 3, pikir untuk task esok plak.

24 comments:

  1. Heheh..banyak rancangan untuk budak2..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..
      Salah satu cara nak bagi diaorang diam.
      Tengok kartun

      Delete
  2. dah jadi mommy ni, banyak rancangan budak2 la kan... saya pun suka matluthfi...

    shawl banyak tuto untuk yang x pakai spek. saya ni pkai spek, so beza sikit gaya nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke...akak ni tengok tuto tapi tak pernah sama macam diaorang pakai pun.
      Hehehe..

      Delete
  3. suka jugak tengok tutor shawl dengan matluthfi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh..hidup matlutfi, oghang kedah tu

      Delete
  4. Matlutfi, upin ipin dgn shawl suka jg tgk.

    ReplyDelete
  5. hahaha yang pakai shawl tu iols dok gelak2 hahaha. sungguh la tak akan sama. mnyampah tol macam mana tah they all lilit. geram aje..

    wow akak layan running man jugak ? sep sep.. i love kwangsoo eh tetiba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...betol la, jeles tengok diaorang pakai shawl kemas ja. Nak ikut, tapi tak pernah jadi pun..

      Eh, eh sama la, akak pun minat kwang soo jugak.

      Delete
  6. Mat lufi tu tgk kalau org dok share kt frsbuk je... utube ni mmg jarang pin bukak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ni, semua cite youtube dia akak tengok.

      Delete
  7. matlufti, upin ipin... wahhh suka sangat tengok...

    ReplyDelete
  8. 5 6 7 8 10 je tak layan. yang lain semua sama kak. high five sikit, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...
      Nombor tu semua peberet cik husband ngan anak-anak. Akak pun jarang layan.

      Delete
    2. so kite same lah eh, hihi high five cecepat

      Delete
  9. Yg nombor satu tu memang faveretlah.

    ReplyDelete
  10. mat luthfi orang kedah XD
    suka tgk dia cakap kedah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangga dengan dia tau...
      walaupun duk oberse, tetap tak ubah loghat dia...
      macam akak ler... ^_^

      Delete
  11. Sy pun suka tgk orng berkawad..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.