Ranking Alexa

Sebenarnya cheq tak tahu apa-apa pun pasai alexa ni. Asyik duk tengok orang post ja. Apa yang cheq nampak ianya macam pengukur kedudukan blog kita dalam dunia blogger (kalau salah tolong betulkan). Tak tahulah macamana dia ukur. Adakah dari segi ramai followers, banyak entry ditulis, banyak berblogwalking atau pun banyak orang singgah blog kita.

Bila dah ramai post pasai ni, cheq pun gatai-gatai tangan nak mencuba. Mudah ja masuk dalam website dia dan masukkan nama blog kita...
Tarra...dah siap


Not bad la untuk blogger baru macam saya. Nak menulis entri dan berblogwalking pun segan...hehehe. 

Sapa-sapa nak try cuba test, boleh masuk SINI

36 comments:

  1. boleh ni.... kena rajin skit lepas ni...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #9. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/10/senarai-url-blog-9.html dan pemenang bertuah telah diumumkan di http://www.mialiana.com/2014/10/pemenang-bertuah-url-blog-9.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada masa ja memang belek blog. Saya lah salah seorang pemenangnya.

      Delete
  2. Usaha lagi, in shaa Allah boleh perbaiki lagi kedudukan tuh.. tak pernah check lagi.. ntah dok kat rank brapa pun tak tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun saja-saja cuba. Tengok blogger lain dalam ratusan jer...

      Delete
  3. Wow...tahniaj! Sue dlm 3k. Byk kena imptpve.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ni pun tahnya betul ni...baru lagi takkan lah nombor gini.

      Delete
  4. Wowww...tinggi tu..itu bermakna blog semakin di kenali ramai..tahniah ye mama..kalau compare ngan sis JM mmg jauh ke belakang lah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...x percaya ke..ce check bagi pihak sis heheh...sis ni kan malas nk update cuma 2-3 hari ni je rajin sikit

      Delete
  5. Salam singgah blogwalking dari blog Mia Liana...teruskan usaha sis....semoga berjaya...

    ReplyDelete
  6. wahh, kira okay sangat la tu dalam 1k. cheq ni 21k kot. haha. lagi banyak nak kena improve.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhung la...cuba check sekali tunjuk mai sini.

      Delete
    2. tak muhung aihh. betoi laa..

      Delete
  7. wahh hebat lah kak.. kite 3000++ lagi. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu rank international punya. Rank dalam malaysia mesti ratusan kan.

      Delete
    2. dah malas nak check~ hahaha

      Delete
  8. Hebat la kak baru lagi dah 1k. Saya nak sampai 1k pon makan tahun. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya ada satu nombor lagi kat belakang tu...heheheh

      Delete
  9. waaahhhh terbaik mama...
    ayu tak bile32 tah nia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa tu Ayu...ok faham. Cuba la try test tengok.

      Delete
  10. Replies
    1. Tq sudi singgah sini. Nama samaran kita sama la...

      Delete
  11. alhamdulillah... sudah mahu menjengah 3 angka... all the best mamafar.....

    ReplyDelete
  12. hahahaah, -_- kita tidak mengerti apakah ini. haaha.

    ReplyDelete
  13. wah.. hebat la mama ni.. blog nadyya still rendah lg ni.. hehe

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.