Oktober 10 Days Challenge By Siti Yang Menaip : Day 7

Day 7 : 10 Things To Do When You Are Bored

Hampir-hampir terlepas cabaran harini sebab leka berblogwalking. Itu pun tak sempat nak jengah semua blog. Selalunya cheq akan mengalami kebosanan kalau berada di rumah tanpa ada anak-anak. Rasa sunyi, kosong dan mula la timbul boring. Check it out tengok apa yang selalu cheq buat time boring..


1. Main Telepon
Ini selalunya kalau boring time meeting. Habis semua games yang ada dalam phone dimainnya. Lastnya, dengar telepon bunyi habis bateri.


2. Mengadap Laptop
Time takdak anak-anak la nak boleh mengadap laptop pun. Kalau tak berebut dengan diaorang.


3. Tengok Tv.
Sekarang ni asyik duk ulang tengok gambar Running Man. Tak pernah jemu.


4. Makan
Bila dah boring, mula la selongkar dapur. Kadang-kadang jajan untuk anak pun cheq bedal makan..


5. Memasak.
Bila dah boring, takdak benda nak makan, mula la nak memasak. Masak meggi pun jadi la.


6. Kemas Rumah
Boring mengadap benda yang sama setiap hari, mula la nak mengubah susun atur dalam rumah.


7. Keluar Jalan-jalan
Bila dah duk dalam rumah lama sangat, jadi boring. Anak-anak plak mula buat perangai. Maklum la rumah tingkat 4. Sekali turun ke bawah terus keluar jalan-jalan.


8. Tidur
Kadang-kadang bila dah terlampau boring. Nak buat apa-apa pun takdak mood, bantal la jawabnya. 

9-10
Ulang balik apa yang diatas sampai hilang boring...hehehehe

Sekian, terima kasih ♥♥♥♥♥


14 comments:

  1. whoaahhhhh.. majoriti nya kita sama. kecuali mengemas.. hikhik

    ReplyDelete
  2. Wah,tidur juga.Hehe. :D

    Singgah sini. ^^

    ReplyDelete
  3. tidur tu paling bestt! ahhahaha

    singgah and follow akak :)

    ReplyDelete
  4. HHAHAHA, Okay no 10 tu paling best. XD

    ReplyDelete
  5. kesian nanti blik skolah jajan dah habis . huhuu

    ReplyDelete
  6. wah.. rajinnya kalau bosan, memasak.. hehe.. senang hati perut anak2... ^_^

    ReplyDelete
  7. tidur tu yang paling best...hehe jangan banyak sangat tidur

    ReplyDelete
  8. boring masak? kalau saya idaklah...hehe
    kalau boring tu memang sama ada mengadap tpon, tv atau laptop je =)

    ReplyDelete
  9. Running man episod superhero best. Sangat best. Hehe

    ReplyDelete
  10. masak tu saya x berapa sangat. heee...

    running man adik saya je layan.. obses betul dia ^^,

    ReplyDelete
  11. Ayu kalau bosan tidur tu mmg dah tahap xtau nl buat ape...
    Kadang xleh nk lelap pon paksa jugak
    Heheeh

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.