Oktober 10 Days Challenge By Siti Yang Menaip : Day 6

Day 6 : 10 Things That You Want To Buy

Sebenarnya ada banyak wishlist yang cheq nak beli. Barang yang dah ada pun, masih lagi ada dalam wishlist tu...nampak tak betapa tamaknya cheq ni. Benda-benda yang cheq nak beli ni, maybe di mata orang lain nampak macam merapu ja, membazirkan duit ja. Dah nama pun keinginan, boleh dapat beli atau tak itu belakang kira... Kalau boleh dengan duit sendiri, dah kira macam reward untuk diri sendiri setelah penat bekerja mencari duit. Ok, sila tengok satu-persatu  yerrr...


1. Set Bilik Untuk Anak Perempuan
Bercita-cita nak decorate bilik anak-anak perempuan cheq lebih kurang gini la. Siap dengan meja study sekali. Katil nak yang 2 tingkat, sorang atas dan sorang lagi kat bawah.


2. Mesin Jahit
Sekarang ni ada mesin jahit mini jer, boleh la setakat nak jahit kain batik...hehehe. Skill menjahit masih ada lagi, rugi rasanya kalau tak guna. Boleh la jahit baju anak-anak dara cheq ni.


3. Dapur
Nak tukar dapur gini yang siap lengkap dengan oven. Kut bertambah semangat nak memasak untuk family.


4. Set Periuk Belanga Vintage
Dah ada dapur baru, nak jugak periuk belanga yang baru jenama Vintage ni. Tengah duk.mengumpul, sekarang ni baru ada periuk dia jer..


5. Pemanas Air
Kesian anak-anak cheq pagi-pagi nak kena mandi air sejuk. Kadang-kadang kalau dah terlampau sejuk, cheq panaskan air dalam periuk campurkan dengan air kolah. Takla menjerit masa mandi air sejuk.


6. Kipas Angin
Yang ni nak letak dalam opis. Sebabnya iar-cond kat opis tu diaorang dah standarlized onn masa opis hour ja. Kalau buat kerja lebih masa, maunya peluh menitik-nitik.


7. Barang Kemas
Dah lama barang kemas cheq ni tak bertambah. Geram tengok design-design yang terbaru. Emas ni pun boleh buat pelaburan jugak bila kita sesak-sesak nanti.


8. Set Playdoh
Boleh katakan tiap-tiap hari anak-anak cheq minta belikan ni. Insyaallah tak.lama lagi dapatlah. Birthday adik pun tak lama lagi. Boleh la buat hadiah untuk dia nanti.


9. Treadmill
Nak berjogging kat luar takdak masa. Lemak pun dah berlebih-lebih dah ni. Boleh la lari-lari dalam rumah sambil tengok tv.


10. Powerbank
Kerap sangat dah telepon cheq ni duk mintak nyawa kalau duk kat luar. Kalau dalam opis senang ja, charger sentiasa ada. Masalahnya bila ada kerja kat luar. Dah ada power bank tapi duk berebut dengan cik husband kita plak.

Selesai cabaran untuk harini. Boleh jugak tengok cabaran-cabaran cheq yang lepas di sini..
|
|
\|/

20 comments:

  1. wow, yang first tu. pink nya bilik. comel sangat >,<

    saya allergik besi. doktor cakap haritu, kalau nak barang kemas, cakap kat suami kena emas tulen je... kalau celop2 x main. hahahaha

    semoga tercapai hasrat akak semua. aamiin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la ngan akak pun, tak pernah merasa nak pakai jam tangan lama-lama. Kena pakai emas jugak, mana nak cari jam emas tulen...huhuhu

      Delete
  2. Harap terlaksana.
    Saya pun banyak yang diidamkan tapi nak kena simpan duit sikit2 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lar, nak beli sekaligus tak mampu. Kena menabung dulu. Insyaallah, akan dapat jugak nanti.

      Delete
  3. wana pun suka juga kalau ada bilik tidur kaler pink gitu..rasa tambah nyenyak bila ada bilik tidur idaman yang cantik macam tu..heheh..power bank tu memang satu keperluan..taulah tangan ni asyik pegang hp ja kan..barang kemas tu bagus juga ada sebagai harta simpanan..moga semuanya tercapai ya mama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn...
      Kaler pink sesuai sangat untuk anak-anak dara saya ni.

      Delete
  4. banyak yang kita rasa nak beli kan...?? hihi... sama la dengan sha... salah satunya mesin jahit tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikutkan wishlist ni panjang berjela-jela...hihihi
      Untung kalau pandai jahit sendiri, takyah nak berebut-rebut beli dah

      Delete
  5. powerbank la ni murah ja. try beli jenama pineng. set bilik tidoq tu comel. kalau bilik camtu,kompem tak mau keluaq bilik.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah dok skodeng-skodeng jenama pineng jugak ni...
      bagi comel bilik, biar diaorang belajar dalam bilik..
      ini tak depan tv, baca bukunya.

      Delete
  6. harap terlaksana la ye.. tp yg first tuu memang comel. nak jugak.hahaha

    ReplyDelete
  7. Semoga apa yang diidamkan menjadi nyata yer...

    ReplyDelete
  8. Menarik..moga dapat apa yang diinginkan :)

    ReplyDelete
  9. semoga hajat dikabulkan . aminn . .

    ReplyDelete
  10. Blink blink ja yg no 7 tu. Moga semua wishlist tercapai :)

    ReplyDelete
  11. Heheheh comell je set bilik kaler pink tok anak2 mama tuuu...
    Xde la merepek mane mama...
    Byk jugak kegunaan tuu

    ReplyDelete
  12. Kebanyakkan warna pink saya lihat hehe....
    set bilik tido untuk anak-anak tu menarik mama farhanah

    ReplyDelete
  13. Ada bbrpa wishlist sama dgn saya..

    ReplyDelete
  14. hehehe, nak jugak powerbank tapi itulahh.. sayang nak guna duit sendiri. haha.

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.