Mula Rasa Sunyi

Pantang dengar abahnya cakap "sapa nak ikut", terus berhenti main. 
Kalau tak pakai baju, masuk bilik cari sendiri baju dia.
Pastu sibuk suruh pakaikan dia kasut.
Itulah si baby Damia.

Lain plak dengan kakak Dinah dan adik Diyanah.
Akan datang tanya cheq dulu. " mama ikut dak?"
Kalau cheq tak ikut, payah sikit diaorang nak ikut abahnya.
Abah pun pujuk la sampai diaorang ikut.

Petang ni abahnya bawak keluar ketiga-tiga beradik.
Boleh la cheq rehat jap, kemas-kemas rumah sementara diaorang ni takdak kat rumah.
Rumah dah macam tokang pecah.
Aman kejap dari dengar diaorang ketawa, menangis bergaduh.

Tapi kannnn....sunyi la plak diaorang takdak.
Cepat la balik !!!


27 comments:

  1. kan.... bila dorang takde sunyi betul rasa.... Mama Niza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul mama...sakit jiwa raga plak diaorang ni takdak.

      Delete
  2. Hehe..comel la gmbr 3 beradik tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mewarisi kecomelan mama diaorang, hehehe

      Delete
  3. hehe.btl tu..sy ank sorg pn kalo dia xde rsa len mcm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kasihnya seorang ibu kan..
      Kalau boleh nak anak ada depan mata ja.

      Delete
  4. alolo,cutenya.^^
    sebab dah terbiasa dengan hingaq kot, bila tak dak sat mesti rasa sunyi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak senyap rumah ni kalau depa 3 beradik ada ;-)

      Delete
  5. kalau ada terasa macam nak runtuh rumahkan..macam2 ragam ada..tp kalu takde..alahai sunyinya..itulah anak..pengarang hati buah jantung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah racun, itulah penawar...
      Baru sejam dua berjauhan, dah terasa sangat.

      Delete
  6. Bila ank2 x de mmg terasa sunyi tp bg sue ianya sbg salah satu ME TIME. Rasa lega sket wpun sekejap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulanya pikir camtu la Sue. Ingatkan nak rehat jap tapi kepala otak duk pikir kat diaorang ja.

      Delete
  7. Power yg ada pada anak2...sebab tu la SA x sabar nak balik seremban every weekend. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA lagi la, seminggu sekali jumpa anak. Haritu tinggal 4 hari pergi kursus pun dah demam-demam rindu. Hehehe

      Delete
  8. samalah ngan mamamyja. rituh berpantang umah mak. ayahnya bawa balik abg ngn kakak sama, hoho, xtahan rindu giler. walaupun kuang ngn cheras xd la jauh mana pon. hehe

    ReplyDelete
  9. comeyl je..betulkan daripada riuh rendah pastu tetiba sunyi..memang terasa

    I'm Having Back Pain!

    ReplyDelete
  10. hahahhaa awat sama dengan mama sha ni?? kalau anak2 dia takdaq rumah, asyik laa dia call tanya bila nak balik... huahua

    ReplyDelete
  11. Wah keluar berjalan-jalan. Betul bila dah biasa ada anak di rumah. tiba-tiba balik tak ada rasa sunyi gila

    ReplyDelete
  12. Alololorr..comelnye..3 beradik..geram tgk..hehehe :)

    ReplyDelete
  13. hehehehe... hidup dengan family macam tu lah kan... macam ummi saya pun, kata kalau kami xde, rasa tenang juga. tapi bila xde kumpul semua, sunyi je... yang ada dekat rumah dua adik lelaki saya je. sebba masing2 baru kecik..

    ReplyDelete
  14. Sbb da trbiase kn. Mmg rse sunyi tiba2..hehe
    Kiut trio nie :)
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  15. hihi ini 3. Kite adek bradik 8 org. bile dah besa makin sunyi rumah ni. masing2 pi baljaq. sobsss

    kite pun pantang ayah atau ibu cakap "Sapa nak ikut?" HAHA

    ReplyDelete
  16. kalau dh baisa riuh2 camtu tetiba sunyi mesti bosan kan...sis JM ni dh biasa sunyi kat rumah bila ada org rasa rimas pulak

    ReplyDelete
  17. itulah anak, bila xde mmg sgt sunyi je rasa

    ReplyDelete
  18. Rasa sunyi melanda bila tertiba tak berkumpul dengan adik beradik...kalau dah dapat berkumpul pastinya meriah...kan mama...

    ReplyDelete
  19. Bsru kuar kejap da sunyi... hehehe..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.