Kena Denda Ke ???

Harini last day bekerja di bulan November.
Nak bercuti pun kena denda.
Dendanya plak kena berkawad yang mana lama dah tak buat.

Dari semalam lagi siapkan baju.
Kilatkan kasut kawad, tapi sakit jiwa kejap bila tengok kasut diselaputi dengan bedak.
Anak-anak buat kenduri bedak malam tadi.

Pagi-pagi tadi lagi dah sampai ofis.
Bersiap sedia mental dan fizikal.
Lamanya tak pakai kasut kawad, asyik nak tergelincir jatuh jer.
Sebenarnya, ini bukannya denda tapi latihan.
Wajib turun sekali dalam sebulan.

Best sebenarnya kawad ni, dapat keluarkan peluh.
Terasa segar ja badan lepas tu.
Yang lawaknya asyik tersilap pusing ja.
Orang pusing kanan, cheq pusing kiri.
Dah lupa, maklum lah tergolong dalam orang lama-lama dah ni.

Sekadar gambar hiasan.

Lepas kawad, keluarkan peluh kita cari nasik kerabu.
Elok sangat la tu.

13 comments:

  1. bestnyer, ija pon dah lama x berkawat. kena plak hari sabtu nihberkawad termasuk salah satu dalam ujian fizikal. haduyai.. mau berterabur stepnya nanti. hahaha

    ReplyDelete
  2. hehe..macam best juga tu mama..wana lama dah tinggalkan aktiviti kawad..aktif masa sekolah menengah ja..:)

    ReplyDelete
  3. masa hari kebangsaan that day, kita pun ada join pembarisan.hahaha..kelaut bila di suruh berkawad. kongkang habis.haha

    ReplyDelete
  4. saya last kawad zaman sekolah dulu...hehe

    ReplyDelete
  5. Hehehe...dulu time skolah kawad la paling Cik Mimie tak duke..hikhik.. slalu ponteng..

    ReplyDelete
  6. hihihi, takpelah.. boleh bakar lemak terkumpul tu..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  7. Waahh kawad. Dah lama tak kawad. Kawad palinng tak lupa, kawad baring. After event, hadoyaii mental :)

    ReplyDelete
  8. kiranya setiap kali nk bercuti perlu kawad dulu lah ye

    ReplyDelete
  9. Tak suka kawad-kawad ni.
    Saya macam puteri lilin sikit.
    Hehe..

    ReplyDelete
  10. Hahah kasut kawad yg ayu ade pon xpernah gune kak.. hahahah lame dah xberkawad... kalau kawad saje2 syok la.. tp klau kene kawad tok perbarisan mengis jugak la

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.