Takkan Nak Tengok Jer

Sejak 2,3 menjak ni, anak-anak buah kat ofis tu rajin sangat makan asam.
Ada pekerja kat situ yang menjualnya.
Cheq selalunya tumpang makan ja yang diorang beli...terserlah kedekutan kat situ, hehehe
Sedap asamnya, penjualnya dah campur bermacam-macam jenis asam.
Tak berapa manis dan tak masam sangat.

Awal minggu lepas cheq dah order asam ini, niatnya nak buat kudapan dalam kereta on the way balik kampung nanti.
Order 3 bungkus...1 bungkus tinggal kat  budak-budak ofis untuk diaorang makan kan
Selalunya cheq yang duk perhabiskan diorang punya.
2 lagi tu cheq yang punya

sebungkus RM5, memang berbaloi
boleh rasa macam-macam asam

Nak gerak balik kampung hari Ahad ni, asam tu dah memanggil-manggil untuk makannya.
Jadinya , semalam lagi cheq dah bukak dan makan.
Hehehe, terliur tengok asam ni.
Tu lar, lambat sangat nak gerak balik kampung pesal..
kan dah kena makan
dah selesai  habis 1 bungkus

22 comments:

  1. wah.. siapa suka makan asam ni memang syok lerr.. mama suka gak, tapi tak boleh makan banyak.. hihi
    Mama Niza

    ReplyDelete
  2. Kecuq air liur tgk asam. Sedapnye lahai...

    ReplyDelete
  3. adoii, sedapnya asam tu!! cheq sukaaa asam camtu. manis2 masam. okay sangat la rm5. tengok pun macam banyak ja. nyum2.hehe

    ReplyDelete
  4. fuh, banyaknya asam2..wana pun minat makan asam..aih, x boleh jadi ni mama..macam nak gi beli juga..terliur..huwwaaa..

    ReplyDelete
  5. Mana...tengok dari sini pun seakan-akan memanggil2 utk dimakan
    Terlioq Che kt sini huhuhu

    ReplyDelete
  6. sejak mengandung nie,queenpink tak boleh makan benda yang masam terutama asam :)

    ReplyDelete
  7. amboi! kalau travel jauh, cukup ni kalau pening :) Alsa cuma makan asam kalau travel hehe

    ReplyDelete
  8. sgt best tu sebab campur campur kan.
    aneka asam aneka ragam !

    ReplyDelete
  9. Sedap tu asam.. tapi Eyda kureng skit kalau yang masam sangat..

    ReplyDelete
  10. Memang nampak membuka selera.
    Kalau x masam sangat oklah..
    Takut gastrik kalau masam sangat..

    ReplyDelete
  11. Saya pon suka makan asam tapi suka yang manis2 sikit.

    ReplyDelete
  12. cn ni bukan jenis hantu asam, tapi encik suami yer ! setakat sebungkus tu, sekejab jer dia habiskan ;)

    ReplyDelete
  13. cair air liur bile tengok asam ni mama. tu belum rase

    ReplyDelete
  14. Hehehe makan ni memang ralit..
    Lagi lagi yang masam masam manis tu hooi mmg sedap

    ReplyDelete
  15. Haha. Terer la kak boleh habiskn sebungkus. Saya jeruk mkn jgk la kalo asam kurang sikit. Hehe

    ReplyDelete
  16. Kecur air liur tengok asam2 ni..sedapnye :)

    ReplyDelete
  17. wah sedapnya tengok asam ni.....kena pula time memandu balik kampung memang best mama farhanah

    ReplyDelete
  18. Blog mama farhanah ni laju dan smooth tahniah

    ReplyDelete
  19. ehh not bad lah kan harga die.. Pehh kite pun suke asam.. tapi lebih suke jeruk..

    ReplyDelete
  20. Sedap. Kalau kat rumah IM cepat ja habis. Laku..

    ReplyDelete
  21. ishh..asam ni..mmg x boleh tahan..mmg x boleh tgk je...meleleh air liur nih

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.