Sarapan Pagi

Dalam pusat latihan dulu, inilah sarapan pagi yang kerap dihidangkan untuk kami.
Roti kosong, kacang panggang dan telur rebus.
Tapi harini cheq tukar scramble eggs.
Imbas balik zaman dulu-dulu .


Kalau belah kedah, sarapan pagi ni di panggil menyoqok.

"Hampa dah menyoqok ka pagi ni???"

"Awai hampa menyoqok hari ni??"

26 comments:

  1. sedapnya. hehe. menyoqok festime dengar. kira menu ni nama dia menyoqok la ye kak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menu ni tetap nama roti jugak, heheheh..

      Delete
  2. Simple tapi sedap kan....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali-sekala ubah menu. Ni asyik nasi lemak ja, sampai badan pun lemak banyak..hehehe

      Delete
  3. sedap dan simple sarapan pagi tu..wana pun lama x buat walaupun simple..best makan dengan kacang panggang tu pastu bubuh cheese..oh, nikmatnya..hihi..wana dan cheese x boleh dipisahkan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah try plak makan dengan cheese. Lagipun kat rumah ni memang takdak cheese...=)

      Delete
  4. sedapnya roti tu :) cecah sambal sardin pun sedap :)

    menyoqok..hehe baru tahu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengan sambal kering ikan bilis pun sedap jugak...=)

      Delete
  5. teringat brekfes kat uitm dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah...kat uitm dulu pun ada juga menu ni kan..

      Delete
  6. Tp sedap mkn roti mcm ni.. telur hancur + kacang panggang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat telur tu, letak sikit serbuk lada hitam...lagi sedap.

      Delete
  7. Sedapnye baked beans tu...ank2 sue suka sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak-anak.saya pun sampai jilat sudu...hehehe

      Delete
  8. kita menyoqok yg tu jugak..sama noh..hehe

    ReplyDelete
  9. cheq pulak menyoghok bihun goreng tak sat. hehe

    ReplyDelete
  10. ni western punyer bekfes ni...
    aida pagi ni dgn anak2 bekfes kopok lekor :)

    ReplyDelete
  11. Sedapnya.. lama tak makan macam tuh.. hehehe walaupun cheq orang kedah, tapi jarang guna perkataan menyoqok tuh..

    ReplyDelete
  12. sedapnyer ;)

    Jemput join segmen CN yer ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  13. Sama kes macam masa sekolah kat SMAPK.
    Tapi, saya telan je.
    Duit belanja tak cukup pun untuk cari alternative lain.

    ReplyDelete
  14. menyokoq! Kenapa ibu tak pernah guna ayat ni erkkk walaupun ibu orang kedahh. first time denga~

    ReplyDelete
  15. saya baru makan haritu. hehehehe...

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.