Versi Utagha Nooo...


Sebelum ni duk baca versi kelate ngan teganu kite. Kali ni mai kita baca tajuk wayang gambaq omputih versi utagha pulak.

1. Bodo piang - ( Dumb & Dumber )
2. Sejuk gedi - ( Frozen )
3. Lup takdan kelih - ( Gone in 60 second )
4. Deghaih sungguh - ( Fast & Furious )
5. Deghaih nak mampuih - ( 2 Fast 2 Furious )
6. Laki hitam melegam - ( Men In Black )
7. Ambik tak habaq - ( Taken )
8. Ambik ak habaq plak dah - ( Taken 2 )
9. Cincin bos hang la - ( Lord Of The Ring )
 10. Budak-budak honag - ( Bad Boys )
11. Gena nak ajaq naga hang - ( How To Train Your Dragon )
12. Kemetot - ( Hobbit )
13. Plenet beghok makyeh - ( Planet Of The Apes )
14. Muhong aihhh - ( The Hoax )
15. Tempik - ( Scream )
16. Tak boleh gostan dah - ( No Way Back )
17. Hilang teghoih kena embuih angin - ( Gone With The Wind )
18. Hangait Lit-lit - ( Heat )
19. Nak deghaih saja - ( Need For Speed )
20. Buat kemaih - ( Get Smart )
21. Hero kelam gelemat - ( The Dark Knight )
22. Tak boleh choit aihh - ( Untouchable )
23. Mampuih keghaih - ( Die   Hard )

Selamat membaca. Kalau tak paham, boleh la bertanya..;-)

21 comments:

  1. ahahaha...memang lawak...ada dlm versi BI tu yg paling lawak

    ReplyDelete
  2. hahahhaa bahasa kedah ni cheq suka.... ada gak laaa darah2 kedah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terror la ni cakap kedah.
      Takleh nak muhung la.

      Delete
  3. hahahhaha....mampuih keghaih...epik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...
      Kematian melampau tu maksudnya.

      Delete
  4. Haha..lawak2. Bole thn translate die eh..hihi
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak akai sungguh sapa yang buat ni.
      Hihihi..;-)

      Delete
  5. Haaha. okayy. baguihh,. baguih. XD ahha.

    ReplyDelete
  6. hahaha.. bodo piang buat saya tergelak dah...

    saya ada terbaca ni juga kat whatsapp family. sengih je menyebutnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun ciplak dari group watsap ni.;-)

      Delete
  7. kemetot.. hahaha. rindu perkataan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oghang kedah jugak ka?
      Mesti tau makna dia kannn

      Delete
  8. tudiaa aihh, pekat betoi noo. walaupun oghang utagha, tapi pertama kali cheq dengaq perkataan "lup". hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa...ya ka? Cheq selalu jugak guna dulu. Lup tu lebih kurang hilang/padam dengan cepat maksud dia. Lebih kurang gitu la. Heheh

      Delete
  9. heheheh...huhuhuhu....hihihih...
    nasib baik ingat lagi loghat utagha walaupun dok kelate :)
    dok gelak hat no 13 tu :)

    ReplyDelete
  10. Adess, sakit perut gelak..terbelit lidah nk menyebutnye..hehehe.. :) Nice sharing mama :)

    ReplyDelete
  11. running man : laki duk ligan boleh dak kak? haha

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.