Aktiviti Sabtu : 3D Puzzle

Setiap hujung minggu, akan tinggal la kami 4 beranak terperuk kat rumah. Cik husband memang ambil kontrak mengajar setiap hujung minggu, so dia memang takdak kat rumah. Petangnya baru balik.

Untuk mengelakkan cheq dan anak-anak boring kat rumah, cheq akan sediakan aktiviti untuk kami bersama-sama buat dalam rumah. Nak bawak diaorang keluar jalan macam tak berdaya ja nak kawal 3 beradik ni. Minggu ni try nak buat 3D puzzle. Cheq terjumpa mainan ni semasa nk beli dakwat pen. Murah ja, RM 2 setiap satu.

Tengok dari gambar tu macam mudah ja nak buat. Masing- masing excited nak buat. Tapi bila dah start, makan jam jugak nak sudahkannya. Nak plak semuanya nak tunjuk terror, sampai lunyai jadinya. Kejap pasang, kejap buka balik. Akhirnya siap jugak. Memang puas hati bila dah siap. 






33 comments:

  1. Syokla main puzzle ni. Bantu mereka kreatif dan fokus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Sue
      bukan setakat depa ja, mama depa pun dah naik syok

      Delete
  2. wah..menarik..memang nak khusyuklah dorang maen.

    ReplyDelete
  3. puzzle pun ada 3d sekarang?bagus la main ni daripada hadap komputer. hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah advanced dah la ni
      zaman mama depa dulu, puzzle yang kotak beribu-ribu tu

      Delete
  4. cantiknya puzzle 3d !! sha main dulu puzzle kotak tuje... advance sekarang... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la Sha
      kadang-kadang sampai tak jumpa satu keping
      maka tak siap la
      ;-)

      Delete
  5. Wahhh sonoknye kak...
    Ayu kalau kecik3 dpr maen ni xtau la mcm mane peelnye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun best main semalam
      syoknya bila dah siap

      Delete
  6. seronok buat aktiviti macam ni dengan anak2..fun dan mengeratkan hubungan keluarga..best!!!

    ReplyDelete
  7. dulu mase kecik2 mmg suka main puzzle mcm nie. seronok. tp last2 hilang semua..xtau pi mane..haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun tak lama bertahan
      jap bukak, jap pasang
      dah lunyai nanti, terus buang la

      Delete
  8. Replies
    1. lama tak main???
      kitaorang baru nak rasa main
      hehehe

      Delete
  9. Dulu zumal pun pernah main puzzle camtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu tak pernah jumpa pun puzzle camni. Banyak yang keping-keping tu ja.

      Delete
  10. Bagus utk perkembangan anak anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mimie
      Bagi dioarang berfikir camna nak buat sampai jadi gini.

      Delete
  11. bagus untuk perkembangan minda kanak-kanak..

    ReplyDelete
  12. Wah bestnye :) Cik Mimie memang suka puzzle2 ni :) nak cari la nanti..hehe

    ReplyDelete
  13. Comeynye puzzle tuuu...
    teringin nak beli tp anak no2 keje nak masuk dlm mulut je...jenuh la menjaga

    ReplyDelete
  14. Comelnyaaaa. Nasib baik rasa diri dah besar. Kalau tak rasa nak kumpul bebanyak. Hehehee

    ReplyDelete
  15. waaaah !! syokla buat puzzle ye bebudak ni hihi.. rajinnya. CT suka gak benda benda cemni. tua gini pun sukaa apalagi la bebudak

    ReplyDelete
  16. wah, comel gak 3D puzzle ni... haha. nnti nak try beli lah. bagi adik main... harap2 dia nak la main..

    ReplyDelete
  17. untuk budak2, memang bagus. banyak latihan dapat. tp utk org tua memang menguji kekentalan jiwa lebih dari budak2. hehe.. nak try jugalah. agaknya kalau ajak en suami buat sekali, mahunya dia rebus semua puzzle ni. *keke*

    ReplyDelete
  18. uishh lain macam puzzle dia . 3d tu

    ReplyDelete
  19. so cute..tapi penat jgk ye nk siap kan tu

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.