Buah Tangan Dari CH

Dalam musim hujan dengan tanah runtuh, ada jugak orang jalan-jalan ke Cameron Highland. Kawan cheq la tu. Haritu kan cuti 2 hari sempena hari Keputeraan Sultan Kelantan, sempat lagi dia ke CH. Nasib baik la dia selamat pergi dan selamat balik.

Nasib baik jugak dia ingat kawan-kawan dia kat sini. Beli buah tangan untuk kitaorang. Sepatutnya ada buah strawberry tapi dia kata dah kena lenyek dengan anak-anak sedaranya dalam kereta. Takpa la takdak rezeki nak makan strawberry coklat. 

Ada teh perisa strawberry, plum kering dan
sayur-sayuran. Dah ada menu untuk makan malam ni.
Sayur dari CH.

Semoga murah rezeki kawan cheq ni. Tak tahu plak dia ke CH, kalau tak memang order macam-macam la. Teringin nak pergi lagi Cameron Highland tapi buat masa ni ditangguhkan dulu sebab masalah cuaca dan tanah runtuh. Insyallah suatu hari nanti pasti akan sampai lagi ke sana.

41 comments:

  1. byk2 tu plum kering yg paling terliur..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun belum pernah rasa lagi plum kering ni =)

      Delete
  2. Rezeki orang yg menerima
    Moga dimurahkan rezeki pemberi beri lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Sofu, ada juga sudi memberi. =)

      Delete
  3. Alhamdulillah rezeki kan mama :) Cik Mimie pun nak g CH jugak..nak tengok bunga2 kat sna...hehe :)

    ReplyDelete
  4. plum kering pun ada rupanya.
    pernah beli strawberi kering. memang sedap. makan haritu sampai berebut2. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strawberry kering tak pernah plak jumpa. Kena p CH la camni, p cari.

      Delete
  5. wah.. mcm2 ade.. sdapnya kak..
    teringin nak pegi CH.. xpna lg jejak CH T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takmo sedih, jom kita p malam ni. Dalam mimpi =)

      Delete
  6. Dah lama jugak xg Cameron. Tapi insyaallah family gathering next year kat Cameron.. yuhuuu

    ReplyDelete
  7. Wah byk tu mama..syukur la rezeki kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, esok dah ada menu nak masak =)

      Delete
  8. barang2 standard dr CH teh,sayur dan bunga ,wajib beli..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..betul tu.
      Yang seronoknya boleh petik sendiri.

      Delete
  9. Alhamdulillah rezeki mama...teh tu sedapp...

    ReplyDelete
  10. rezeki tuh...hehe..meh kasih sini sikit

    ReplyDelete
  11. Sayur kat cameron murah, segar..

    ReplyDelete
  12. eh plum kering ada eh?selalu jumpa starwaberi kering ja..dah lama tak pi CH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. typo pulak..hehe.. strawberi

      Delete
    2. Akak.ni pun 1st time jumpa.plum kering. Sebenarnya tak tahu pun tu buah plum, sebab ada tulis je yang boleh tahu =)

      Delete
  13. Sedapnyee teh tu.
    Kite tak ingat peria ape. Tapi packing die wane kuning tak silap, yg tu sedap jugak
    Teh die wangi kan...

    ReplyDelete
  14. xsesuai pergi waktu skrg mama...pegi dalam bln 2 atau bln 3 camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah JM, tak sesuai pergi musim-musim hujan ni. Nak berjalan-jalan pun tak boleh.

      Delete
  15. Sy pn ingtkn nk bcuti mse cuti sekolah nie..tp mcm ditangguhkn je..huhu
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pergi cuti sekolah tahun depan jer la. Tak.sesuai sekarang ni.

      Delete
  16. cameron highland..lama dah tak gi sana =)

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah mama...rezeki tu....

    ReplyDelete
  18. first time dgr plum kering.. selalu strawberi kering je.. yummy..

    ReplyDelete
  19. aritu ada planned nak ke sana
    tapi sebab ada berita kata banjir, tak jadi
    alhamdulillah, rezeki kan =)

    ReplyDelete
  20. eh plum kering? x pernah jumpa lak...

    ReplyDelete
  21. best kan dapat buah tangan :)
    tanda kawan ingat kita

    ReplyDelete
  22. Bestnye dpt buah tgn dr cameron.. ayu klu g sne msti mkn ubi ng jagung rebus pans2... sedap..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.