CABARAN NOVEMBER #1 BY KATHY R'BAIN : HARI 4

Hari 4 : 11 buah filem yang disukai



Dah lama benar cheq tak masuk panggung wayang. Tapi sekarang ni tak susah dah nak tengok filem-filem baru, tunggu ditayangkan kat Astro First ja. Kalau zaman muda-muda dulu sanggup tunggu 3 jam tengok gambar hindustan, sekarang ni dah kurang. Selalunya cheq akan record dan tengok ulang-ulang. 

Berikut adalah 11 buah filem yang cheq suka :-

1. Kuch-kuch hota Hai - mestilah sebab SRK dan lagu-lagu yang merdu.
2. Avengers - gabungan hero-hero menyelamatkan dunia
3. Iron Man - minat giler dengan hero hensem Tony Stark.
4. Pee Mak - gambar dari Thailand, seram + lawak
5. The Mummy - semua sequel cheq tengok
6. The Lord Of The Rings - sanggup ponteng kelas semata-mata nak tengok sequel yang terakhir kat cinema.
7. 8 jam - lakonan Shaheizy Sam
8.  Armageddon - lakonan Ben Affleck
9. The Hunger Games - Lakonan si cantik manis Jennifer Lawrence
10. Shoalin Soccers - Lawak dan tak masuk akal filem ni.
11. Kungfu Hustle - juga filem dari Stephen Chow

Selesai sudah cabaran hari keempat ini. 

25 comments:

  1. wahhh rajin buat cabaran kak kathy ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak join ni, takdak idea nak menulis hari-hari ^_^

      Delete
  2. Hat no 10 tu plg best..gelakkk je memanjang tgk citer tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang lawak filem-filem stephen chow ni..

      Delete
  3. #353 follow kamu :)
    shoalin soccer haha....x boleh tahan gelak tengok film tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Legend filem tu. Tengok berulang-ulang pun tak jemu.

      Delete
  4. Wahhh sy pon bukan jenis masuk panggunh..astro first plak jarang je langgan hehe...tp tang Kuch2 Hota Hai tu sama laaaa minat jugkk hekhek

    ReplyDelete
    Replies
    1. KKHH tu saya siap rekod lagi. Berulang-ulang tengok. Hehehe

      Delete
  5. 1,2 dengan 9, saya suka!!!!

    kalau interstellar, adik Ben Affleck lak berlakon. Casey Affleck. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo..ada adik pelakon jugak. Hensem macam abang dia tak, hehehe

      Delete
  6. no 1 tu tgk byk kali pun xjemu kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.CN
      Dah leh hafal dah lagu dalam filem tu.

      Delete
  7. 11 filem tu juga antara filem yg sis minat :-)

    ReplyDelete
  8. Shaolin soccer tu yg mmg evergreen. Klaka btl..hihi

    ReplyDelete
  9. Same la kite kak.. ase sebelm prgnnt lg xtgk wayang...
    uhhh dulu time dating2 dulu tiap2 mggu...
    skg tgk kt umah lagi syok.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...indahnya alam percintaan.
      Sekarang ni kat rumah lagi selesa, tak membazir duit.

      Delete
  10. Zumal pun dah lama tak masuk panggung... Lagi pun kat negeri zumal tak ada panggung jadi kalau nak menonton kena merantau jauh ^_^

    ReplyDelete
  11. aiyooo...kuch2 hota hai....pilihan utama...suka citer tuuu..hihihi

    ReplyDelete
  12. no. 1 & 10 tengok banyak kali pun x jemu :)

    ReplyDelete
  13. 3,10,11. ituu jee yang pernah ttgokk hehe.^^

    ReplyDelete
  14. Kuch kuch hota hai..filem hindustan pertama yang Cik Mimie tengok n terus suka cter hindustan..heheh

    ReplyDelete
  15. Kungfu Hustle memang best & kelakar gila!! ina suka gila part dia main kejar2 dengan perempuan tu time dia ceroboh masuk kg tu untuk bunuh perempuan tu :p

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.