Temujanji Klinik

Pagi ni bawak si kecik ni ke klinik.
Macam biasa la kena beli kuih-muih untuk santapan dia dulu.
 Sampai klinik tengok dah ramai orang.
Walaupun cheq rapat dengan beberapa orang nurse ni, takdak la ambil kesempatan.
Tetap ambil nombor giliran dan menunggu.

Ramainya orang menunggu.
Mula sampai Damia ni masih blur lagi, sopan-santun jer.
Bila dah lama sikit mula la peel dia datang. 
Habis semua bilik dia nak masuk.
Meniarap, menungging, melompat semuanya ada la.
Bila lapar bagi kuih, duk la senyap jap.

Duduk la kejap, tu pun sebab makan kuih
 Bilik menyusu. Bila Damia minta susu
kat sini lah tempat dia lepaskan dahaga.
Turn Damia dah sampai.
Timbang naik 400 gram jer, ok lah tu asalkan naik beratnya.
Nurse nak menulis pun dia sibuk nak rampas pen.
Akhirnya dapat sebotol ubat cacing.
Sampai taska ja terus minum ubat tu, mudahnya Damia sorang ni.
Temujanji berikutnya betul-betul jatuh tarikh birthday cheq.
Mudah nak ingat.

Inilah ubat cacingnyer. Sekali gus ja
Damia telan

25 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah senang nak jaga Damia ni. Memang tak banyak kerenah.

      Delete
  2. sedap sangat ke ubat cacing tu damia?? hahhaa Sha makan ubat cacing muntah2 habis keluar isi dalam perut.... tolong cubitkan pipi damia ye mamafar... geram plak tengok... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantang nampak ubat, mesti nak cuba. Scott emulsion tu kalau boleh nak dihabiskan dia sorang ja.

      Delete
  3. Mudahnya damia mkn ubt cacing...geram tgk damia comel lote ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ubat yang pahit tu, luah jugak sikit...hehehe

      Delete
  4. comelnya damia....bgsnya senang makan ubat....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, Damia ni pun susah nak lekat penyakit setakat ni. Tu yang mudah makan ubat kut...=)

      Delete
  5. senang makan ubat..senang jaga.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tapi tahap aktif damia ni melebihi daripada kakak-kakak dia.

      Delete
  6. alolo, comey aihh. bagus2, good girl. hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah-mudahan sampai ke besar la jadi gud girl ni =)

      Delete
  7. Cik Mimie selalu jugak ikut akak g check up..jenuh betul mnggu..hahaha..comey je Damia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, lama nak kena menunggu. Kalau baby tak buat perangai ok la. Kalau dah buat perangai, mau mamanya jadi hantu.

      Delete
  8. comel betul damia..bagus betul pula ya boleh telan ubat sekaligus..ada budak x suka langsung makan ubat..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yang pahit tu susah jugak nak telan. Main luah ja...

      Delete
  9. suka Damia makan ubat...Diana besar2 ni takut makan ubat...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Damia gud gurl. Acik Diana takut...hehehe

      Delete
  10. dulu adik kecik2 pun salu gak lah dpat ubat cacing ni. Hihi semoga Damia tabah makan ubat. Kite tak suke ubat! haha

    ReplyDelete
  11. Mcm senang ja dia minum ubat tu. Pandai Damia..

    ReplyDelete
  12. bagus la xtakot mam ubat.
    comel je damia ni :)

    ReplyDelete
  13. ubat cacing? ada cacing ke dalam perut nya tu..

    ReplyDelete
  14. kalau klinik kerajaan...memang ginilah keadaannya
    nak buat camne, orang ramai

    ReplyDelete
  15. Alaaa bgusnye damia... pandai makan ubat yee

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.