KENAPA MAMA3FARHANAH

KENAPA MAMA3FARHANAH????

Kenapa  cheq memilih nama blog cheq MAMA3FARHANAH...
Ini disebabkan oleh mereka yg comei-comei ni la...

Inilah putri-putri cheq....

MAMA - anak2 cheq panggil cheq mama
3  - disebabkan cheq ada 3 org cahayamata
FARHANAH - penghujung mana anak2  cheq adalah Farhanah

SEJARAH NAMA FARHANAH

Apabila dah nikah dan berkawin, so tiba masanya cheq peknen....
Excited giler, maklum la anak 1 st...
Tp pada mulanya rasa serik sgt sbb alahannya yg sgt teruk...              
Keluar masuk wad tu dh macam check in hotel ja...
Dengan sokongan dr suami dan keluarga, cheq gagahkan diri....
Masuk 7 bulan, pegi scan so dpt tahu akan dpt baby gegurl....
Semangat cari nama anak....
Time tu tgh popular dgn lagu Farhanah dari Jinbara, dh laki cheq berkenan plak dgn nama tu...
Cheq plak nk permulaan nama anak2 cheq ada Nur....
Setelah berselak, bersepai buku cari nama, so anak 1st cheq dpt la nama NUR DINAH FARHANAH bermakna CAHAYA KETAATAN YANG RIANG GEMBIRA....
So, anak kedua keluar pn ada nama farhanah juga. NUR DIYANAH FARHANAH bermaksud CAHAYA KEAGAMAAN YANG RIANG GEMBIRA...
Anak cheq yang ketiga pn gegurl, so kena buh nama farhanah jugak la. NUR DAMIA FARHANAH bermaksud CAHAYA KEBIJAKSANAAN YANG RIANG GEMBIRA...

Itulah citenya...x best sgt pn kannnn....

2 comments:

  1. sedap nama anak2 sis..maksudnya pun baik baik :D

    ReplyDelete
  2. Tq sis... tingin jugak nak cari nama utk baby boy tapi belum kesampaian lagi.;)

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.