TAK SABAR-SABAR NK KELUAR

Mengandung anak pertama mmg perit....
Alahan dari mula peknen sampai la nk bersalin..
Monthly pergi check jer, mesti kena masuk wad...
Kejap yang ni bermasalah, kejap yang tu bermasalah...
Sampaikan tgh naik motor dgn husband pn cheq boleh muntah, habis belakang baju husband cheq....hehehe


Ikutkan due 22.12.2007 tapi dh apply cuti awal, cheq nk balik bersalin kat kampung...
Time tu jugak la husband cheq kena kursus kat seremban.. ( masa ni kami duk kat bahau, lebih kurang sejam nk ke seremban )
Disebabkan jauh, husband cheq takut nk tinggalkan cheq kat bahau, so dia decide nk tinggalkan cheq kat rumah adik ipar di puchong. Dia boleh berulang alik ke seremban...
Pas kursus 2 hari tu, nak balik kg terus la...


Bermula la cheq duk kat puchong walau hati ni berat sgt nk duk situ....
Adik ipar dua laki bini tu keja, so duk sorg2 jugak kt rumah tu...
Baru sehari duk situ,  dh macam org gila....
Duk rumah flat, nk keluar jalan2 kt luar x berani...
Asyik duk jenguk kat luar tingkap ja...


Petang ni husband cheq balik, terus cheq buat keputusan dengan keras hati nak balik kg malam tu jugak, naik bas sendiri...
Husband cheq pada mulanya x bagi, tapi bila tgk drama air mata cheq ja terus keluaq p cari tiket bas....
So malam tu jugak cheq naik bas sorg2 balik kg ..


Sampai kt kg sebelum subuh, ayah p amik kat stesen bas..
Balik rumah sembang2 ngan mak ayah dulu....
Tgh sembang tu ada bagitau mak yang kaki ni bengkak nak pakai kasut x muat dah...
Mak kata biasa la tu, org peknen mmg camtu...
Pas subuh masuk tidoq...
X sampai sejam, rasa nk terkencing sgt2 dh....
X sempat nk sampai bilik air dan terkencing....
Huhuhu....jenuh mengelap pastu...
Bagitau emak dan mak bagitau air ketuban dah pecah tu...
Ha....kelam kabut la pastu...


Tepon husband cheq, dia x angkat tepon...tgh kursus
So tinggalkan msg ja kat dia....
Disebabkan x sakit so cheq xmau pi lagi hospital...
Tambah2 plak tgk mak buat nasi lemak....
Kita mkn dulu....
Nk dekat pukul 1, air ketuban keluar dgn darah
Bergegas la nk pegi hospital...
Time tu baru husband cheq tepon...
Dia xleh tinggal kursus tu, terpaksa tunggu sampai habis ptg tu....
Redha ja la.....


Sampai hospital, walaupn laluan dh terbuka tp x sakit lagi, kena la tgu dlm wad dulu....
Pukul 5, dh mula sakit, cheq dh kena tolak masuk wad bersalin...
Alhamdulillah,  cheq dijagakan oleh nurse sepanjang masa....
Nurse tu dia bagi kata-kata semangat, usap perut sambil ajar cheq baca doa untuk memudahkan bersalin.
Tepat jam 9.04 malam 10.12.2007 cheq selamat bersalin baby gurl...
Alhamdulillah...sedih jugak husband cheq x sempat sampai...


Ni la budak tu yg x sabar2 nk keluar. Nasib bek sempat sampai kg, klau tak bersalin atas bas la...hihihi


Malam tu jugak husband cheq sampai, terus tempoh wad nk jumpa cheq dgn ank.....
Hehehe...kena marah jugak la dgn mak guard yg jaga kt situ....
Keesokannya boleh balik rumah dan decide nama NUR DINAH FARHANAH...
Cahaya ketaatan yang riang gembira..


Nur Dinah Farhanah sekarang dh berumur 7 tahun, semakin besar bagaikan juara, dan semakin comei macam mama dia...

No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.