TERLEPAS KEMPUNAN

Tahun ke 3 ulangtahun perkahwinan kami, cheq disahkan mengandung lagi...
Kali ni alahan awal2 bulan mengandung ja...
Langsung xdak masalah...
Baik sgt baby dalam perut ni....


Masuk bulan ke 7, balik raya ke Johor....
Nk makan apa sebut ja, mak mertua akan buatkan...
Punya la bahagia...
Raya ke empat dari Johor terus balik ke Perlis...
Ya Rabbi...macam nk patah pinggang cheq duk dlm keta ...
Alhamdulillah selamat sampai

Awal bulan 11 balik lagi ke Perlis lagi, nk sambut adik menikah...
Hari kenduri tu, cheq langsung x buat apa...
Heheheh...masa tu dh sarat.
Perut kali ni mmg betoi2 besar, cheq mmg x larat nk bawak.
Dh seminggu cuti, tiba masanya laki cheq balik ke seremban.
Cheq dengan anak sulung x ikut sebab nk sambut kenduri kahwin adik plak...
Laki cheq ni dh malas nk balik seremban..
Ada ka plak dia suruh cheq teran beranak, dia nk sambung cuti terus...
Hehehe....


Pada 29.11.2010 cheq teringin sgt nk makan daging bakar....
Mak kata esok la nk buat pn...
Malam tu mak tam cheq tepon, tanya cheq beranak dakgi...
Bila dia tau cheq x beranak lagi, dia suruh p rumah dia kt Padang Besaq...
Rupa-rupanya Allah dengaq hambanya ni teringin nk makan daging bakaq...
Mak tam cheq mmg ada buat daging bakaq...
Bagaikan mengantuk disorongkan bantal, terus ajak ayah cheq p sana...
Sampai rumah mak tam, cheq terus pulun makan..
Mak tam sempat kata " dh dpt mkn ni, esok beranak la"...

Balik rumah, dpt tidoq dengan tenang sbb dh dpt apa yang diinginkan....
Lebih kurang pukul 3 pagi, rasa nk terkencing...
Bangun nk p toilet, dh terkencing...
Masa tu dh tau dh, air ketuban dh pecah...
Kali ni x kelam kabut dah....siap mengelap lantai lagi...
Siapkan apa2 yg patut, mandi siap2...
Dh nk dekat subuh baru la bangunkan emak dn bagitau dia...
Pas subuh pukul 6 lebih terus p spital...

Sampai spital, dh check semuanya...kena masuk wad bersalin
Masa tu pulak, wad penuh..kena tgu plak...
Nk dekat pukul 8 baru dpt katil...
Dpt plak doktor pelatih, tension ya amat...
Wad bersalin tu plak hanya pakai tirai ja, so nmpk la org depan tu beranak...
Alamak...dr mula dia teran sampaila keluar baby, cheq nmpk semuanya...
Dengan org sebelah duk mengerang, cheq jadi risau dh..
Tepat jam 9.41 cheq selamat lahirkan baby cheq..
Kali ni pun pompuan jugak...
Alhamdulillah. ...bersih ja bila dia keluaq.
Sampaikan nurse sibuk duk tanya, masa ngandung mkn apa, baby putih bersih ni...



Ni la babynya...mmg putih bersih. Dh tu besar plak 3.4 kg jenuh nk teran keluar.

Betoi la kata mak tam cheq pas makan daging bakaq yg cheq teringin sgt tue mesti esoknya cheq beranak...
Nasib bek la dapat makan, kalau tak kempunan la cheq...
Sedih skali lagi...laki cheq xdan jugak nk tgk baby ni keluaq...
Seminggu pastu, kenduri kawin adik plak...
So, berpantang la time kenduri tu, duk dlm bilik ja

Ni la budak tu yang masih maintain comei lagi....tahun ni 4 tahun, makin bijak dan banyak celoteh.
Nur Diyanah Farhanah ... cahaya keagamaan yang riang gembira

No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.