BERTAMBAH PENYOKONG PASUKAN HIJAU KUNING

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Malam ni bakal berlangsungnya perlawanan akhir bola sepak Piala Malaysia bagi musim 2015. Menyaksikan 2 pasukan iaitu Kedah dan Selangor bakal berentap untuk menjulang Piala Malaysia. Tentunya cheq akan sokong negeri kelahiran cheq iaitu pasukan dari Kedah.



Pada mulanya memang cheq tak pernah ikut pun pasal Piala Malaysia ni. Tambah-tambah lagi kalau ada live perlawanan kat tv, husband cheq yang akan control. Peminat jati pasukan JDT tuuuu....bangga habis dengan JDT dia. Dah siap pasang angan-angan nak tengok JDT lawan dalam separuh akhir kat Larkin sebab time tu kitaorang cuti kat Johor.

Alih-alih JDT dah kalah dalam pusingan suku akhir. Kedah pulak dapat masuk separuh akhir. Ingatkan husband cheq nak sokong Kedah, iyalah kan bini dia ni pure Kedah mari. Rupanya dia sokong Felda. Macamana cheq boleh lupa plak yang husband cheq orang Felda. Bukan main seronok balik kampung bersekutu dengan abahnya (my FIL) sokong Felda. Time perlawanan Kedah lawan Felda, masing-masing tunggu depan tv, cheq duk dalam bilik. Takdak geng. 

Akhirnya Kedah berjaya jugak ke perlawanan akhir. Nampak gayanya husband cheq sokong jugak Kedah sampaikan terpaksa tangguh perjalanan kami nak balik ke Kota Bharu. Bertambahlah penyokong pasukan hijau kuning ni. Dan husband cheq jugak meramalkan yang Kedah akan menang malam ni. Insyaallah



Notajarikaki : 
Ada hikmahnya JDT tak masuk final. Tak mungkin pasukan JDT dapat fokus dalam permainan setelah bersedih dengan kemangkatan Tengku Laksamana Johor, Tengku Jalil. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Allahyarham. Aminn.


2 comments:

  1. alhamdulillah, dapat cuti sehari. hihik

    ReplyDelete
  2. ekin pun xtgk bola sejak jdi wife ni.. last2 taw final dah..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.