SAMBUTAN HARI LAHIR DIYANAH

Assalamualaikum

Hari terakhir bulan November di sambut dengan sambutan hari lahir anak kedua cheq iaitu Diyanah. Tepat jam 9.41 pagi, genaplah Diyanah berumur 5 tahun.

Besday gurl yang agak pemalu. Susah nak
senyum depan orang, apatah lagi nak berposing.

Selalunya kami sekeluarga akan sambut secara ala-kadar ja dirumah. Tapi tahun ni, Diyanah a.k.a Adik nak sambut kat sekolah dengan kawan-kawan dia.

Awal-awal lagi Adik dah bagitahu nak kek bertingkat-tingkat. Mulanya nak kek ada gambar kartun Frozen, esoknya ubah nak kartun Barbie, kejap nak kartun Upin dan Upin plak. Alih-alih cheq tempah kek dengan kartun Sofea. Takdelah tempah kek bertingkat-tingkat, ingat kek orang kahwin ke.

Rainbow kek ysng ditempah khas dari ACIK WATIE kita.
Memang sedap sampai licin ke tu.

Mama, abah, adik dan baby pun tak mahu melepaskan
peluang nak sambut bersama-sama Adik. Mama
sanggup ponteng kerja sekejap.

Majlis bermula jam 10.30 pagi bertempat di Tadika Homalee. Seramai 13 orang kawan dan 2 orang guru Adik hadir sekali meraikan sambutan hari lahir Adik ni. Tentunya cheq, abah, kakak dan baby pun hadir sekali. Dimulakan dengan nyanyian lagu Selamat Hari Lahir dan bacaan oleh anak-anak tadika Homalee ni. Seterusnya acara bergambar dan potong kek. Sambil-sambil makan kek tu, dapatlah cheq beramah-mesra dengan guru dan kawan-kawan adik ni.

Kawan-kawan perempuan sekelas dengan Adik.
Abaikan pengapit kiri kanan Adik tu, sibuk nak glamor
jugak.

Jejaka Melayu dalam kelas Adik. Ramai
 yang dah mula bercuti.

Acara potong kek. Nampak macam mama yang
terlebih excited.

Bergambar bersama kakak guru. KAK FA dan KAK
MA yang sentiasa sabar melayan kerenah Adik.

Selesai makan, maka bermulalah semula sesi pembelajaran Adik dan kawan-kawan dia. Adik sendiri yang edarkan goodies bag berisi jajan sebagai hadiah untuk kawan-kawan dia. Adik dah naik suka, tahun depan mintak nak buat kat tadika lagi. Ok, tahun depan kita buat lagi gempak.


Mengagih-agihkan goodies bag
yang mama buat sendiri.


11 comments:

  1. selamat hari lahir Diyanah.semoga menjadi anak yang solehah dan membanggakan ibu ayah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih akak AIMI. Amin...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Aloo..comelnya diyanah..malu2 comel :)

    Happy bday to diyanah..moga jdi anak yg pintar dan solehah..amin

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday Diyanah ^-^

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.