LIF OH LIF



السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Alahai lif... Minggu ni dah berapa Kali buat perangai. Keluar pintu rumah, tengok lif tak berfungsi, mula lah hilang mood nak berjalan.



Cheq yang duk kat tingkat 4 pun dan tercunggap-cunggap, kesian orang yang duk tingkat 7, 8 nun.

Sayup nak turun ke bawah

Pengurusan yang jaga hal ni pun fail. Kadang-kadang telefon sekali dua pun takdak action lagi. 

Jangan sampai pisang berbuah dua kali. Cheq pernah terlekat dalam lif tu lebih kurang 15 minit. Dengan gelap dan panas. Nasib baik ada line telefon, bolehlah telefon minta bantuan.

10 comments:

  1. Sama jelah dengan lif rumah elsa nie ha. Kata nak repair lepas raya cina. Ini dah nak habis thaipusam dah. Panas hati nie tau. Elsa duduk tingkat 7. Memang sakit lah hari hari kalau nak work kena turun naik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mau ketaq lutut nak sampai tingkat 7 tu

      Delete
  2. huh! boleh tahan penatnya tu .... dulu saya pun tinggal apartment, tingkat 4 pula tu, and mmg apartment tu tiada lif. aduh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, nak pulak baru balik shopping. Memang tak terlarat nak angkat barang sampai ke rumah kan.

      Delete
  3. sokmo masalah lif kat berek polis tu hihihihi

    ReplyDelete
  4. maintenance kena jaga elok tu. semoga cepat diperbaiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya pengurusannya asyik bertukar tangan. Kita pun bermasalah nak cari bila ada hal gini

      Delete
  5. alahai..kesian kalau ada anak kecik atau ibu mengandung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ada anak kecil dan mengandung ni, ntah berapa kali berhenti tarik nafas sementara nak sampai kat atas.

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.