BISKUT RAYA YANG MUDAH

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tiap-tiap tahun cheq punya azam yang sama bila menjelangnya Aidilfitri iaitu teringin nak buat biskut raya. Tapi selalunya sampai ke raya ketiga memang tak jumpa biskut raya yang cheq buat tu. Azam tinggal azam ja.

Sebenarnya ada biskut raya yang sangat mudah untuk kita buat. Tambah-tambah lagi untuk orang yang busy sangat macam cheq ni.

Boleh lihat resepi dan cara nak buatnya di gambar bawah ni.
|
|
|
|
|
\/






Nampaknya macam mudah ja dan bahan-bahannya pun senang nak cari.
Yakin boleh buat tapi yang susahnya bila ada penyakit M ni.






10 comments:

  1. alahaii simplenya tapi tu lah malas. hehe

    ReplyDelete
  2. setuju mama, mudah, bahan pun simple je.

    ReplyDelete
  3. ahakss....same to me penyakit M byk nihhh

    ReplyDelete
  4. aduhai ann...
    memang planning aida buat kuih kena postpone tahun depan in shaa Allah :)

    ReplyDelete
  5. simple biskut ni bglehcuba nanti

    ReplyDelete
  6. tahun ni xdpt merasa kuih raya sendiri la plak

    ReplyDelete
  7. hehehe kalo CT mmg x buat lew.. senang pun x buat.. semua kami pandai tunjuk kekeke..

    ReplyDelete
  8. Cik Mimie pun buat yang simple2 je :)

    ReplyDelete
  9. laaa sng nye ;) haha kenapa baru tau ni.ni kalau buat bukan utk jamu org, buat penuhkan perut sndri.haha

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.