TERPAKSA BUAT KUNCI

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Telefon bimbit cheq memang selalu jadi rebutan anak-anak.
Cheq memang tak pernah lock pun telefon ni.
Tapi bila anak-anak cheq dah mula hantar mesej / whatsapp pelik-pelik kat orang, nampak gayanya cheq memang kena buat lock jugak.
Sebelum diaorang hantar yang makin pelik-pelik kannn...
Boleh jadi gaduh laki-bini ni.



Pattern lock pun cheq buat yang mudah-mudah ja.
Sebab cheq ni mudah lupa.
Nanti satu masalah plak bila dah tak ingat, habis kena block.



Inilah salah satu mesej yang dihantar oleh anak-anak cheq.
Nasib baik la cik abe ni sporting.

20 comments:

  1. betul tu, mamamyja pon lock jugak sebab anak2 tahu jer lah bila dah dapat hp. habis semua benda di godeknyer. Hehehehe
    selamat hari raya!!!!

    ReplyDelete
  2. Mcm Fida pun dah lock telefon..sebab cik suami selalu sangat main game kita..dah tu spotcheck mesej dgn gambar dlm phone...

    ReplyDelete
  3. dalam group selalu dapat wassap anak2 depa.. lepas tu para mak2 pun kena minta maap plak dalam group... ^_^

    salam singgah dari http://skuterlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. nasib boleh lock kan.. Eyda pun nak kena buat jugak laa..

    ReplyDelete
  5. adoi kelaka la mama, serupa la anak2 sue pun gitu juga. mmg lps tu letak password kat henpon.

    ReplyDelete
  6. hi hi hi, macam ni memang perlu lock nih... bahaya...he he he...

    ReplyDelete
  7. hehhehehhe cute.....bijak-bijak anak zaman skrg:)

    ReplyDelete
  8. zaza pun dah lock sejak hp nyaris hilang tempoh hari huhu...

    ReplyDelete
  9. hahah.. sama dengan uncle cik en.. anak dia anta mcm2.. sampai kul 4 pg dihantar pd cik en.. ahaha

    ReplyDelete
  10. lagi naya kalau budak2 main2 call, kesian kredit phone tuu. :D

    ReplyDelete
  11. hahaha.. memg dah kena lock.. lg2 kalau data on..ritu anak buah boleh pulak bukak youtube..wagahagagaaa..nak marah pon tak termarah..hehehe.. laju je data kan

    ReplyDelete
  12. dekat group family Cik Mimie penuh dgn mesej anak buah je..audio la..emoticon la..hahaha..kekdang tulisan itali pun keluar..hikhik

    ReplyDelete
  13. Hehe... Alhamdulillah... Anak-anak plak tak minat main handphone... Kena hempas je kalau dapat..

    ReplyDelete
  14. jalan2 kat sini :)
    http://muslimahsejati96.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. hihihihi ekin pun lock hp gak xmau bagi org main hp

    ReplyDelete
  16. aduhai.
    merbahaya tu ann...
    mana la tau ter send gambo kita ke kan? hu hu hu sadis.
    anak-anak dara aida berdua tu memang dilarang masuk apps fb or wassap aida or mr.asben.
    even kat tab diorang pun hanya boleh ber wassap dgn kami saje.
    kawan-kawan ke pakcik makcik ke jiran sebelah ke ~ no no no !!!

    ReplyDelete
  17. hehe comel je.
    nasib lah kite takde anak haha

    oh patut lah anak kecik zaman skrg ni slalu diberi tab sendiri,supaye tak kacau mak pak punye. haha logik tak?

    ReplyDelete
  18. Assalam ann,
    he3
    boboboy iols takat ni memang under control lagi he3

    ReplyDelete
  19. hahahah betol2.. kalo mcm2 diorang hntr mmg bleh gaduh kang..
    better la lock.. kalo CT anak2 buah mmg tak brani pgg pun henpon CT..
    Mekti diorang ni garang kekeke..

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.