HAPPY 1ST ANNIVERSARY

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Dalam tak sedar, rupanya blog cheq ni dah genap umurnya setahun pada 10 Julai haritu.
Terlampau busy dengan kerja dan persiapan raya, hinggakan dah lupa dengan "baby kecik" cheq ni.
Sehingga kini dah ada sebanyak 783 entri yang cheq coretkan.
Entri pertama cheq adalah cerita pengenalan tentang cheq dan family.
Ceritanya di entri ----> SINI

Pada mulanya cheq hanya suka membaca kisah-kisah dari blog.
Bila difikirkan, apalah salahnya jika cheq pun ada blog cheq sendiri.
Isi kandungan blog pun hanyalah tentang kehidupan cheq dan keluarga.
Selain itu dapat jugak menambahkan kenalan.

Rintangan dalam berblog tetap ada. 
Kadang-kadang idea datang bertubi-tubi tetapi masa plak tak mengizinkan cheq mengetuk papan kekunci laptop.
Kekadang plak, menumpang dagu di hadapan laptop menunggu idea nak menulis.

Cheq tak rasa bila kita berblogging ni sebagai persaingan tetapi perkongsian.
Kita berkongsi bermacam-macam cerita tentang orang ramai.
Kekadang orang luar lebih tahu kehidupan kita hanya dengan membaca cerita kita di blog.
Paling cheq tak suka bila ada orang kata cheq meniru seseorang dan takdak pendirian.
Itupun hanya disebabkan cheq suka  bertukar template blog pada awal berblogging dulu.
Tetntulah kita mahukan yang terbaik dan mampu menarik ramai pembaca.

 Terima kasih kepada semua yang terus menyokong dan datang membaca cerita-cerita blog cheq ni.
Walaupun banyak cerita yang merapu.
Cheq akan cuba memperbaiki segala kekurangan yang ada.

17 comments:

  1. tahniah..dah setahun..betul2..kalau kita asyik nak bersaing memang susah nak maintain dengan blog ni..kelam kabut ..kerja lain tak jadi agaknya sebab asyik nak kejar itu ini....sebab tu kena buat ikut kemampuan dan enjoy..ni kan hobi kita..kan??

    ReplyDelete
  2. Tahniah mama.. smoga mama terus maju!

    ReplyDelete
  3. Happy Annniversary untuk blog mama :) Sekejap je dah setahun kan :) Tahniah mama..

    Jemput join Mini GA Cik Mimie http://norshamimi.blogspot.com/2015/07/topup-mini-giveaway-by-cik-mimie.html :)

    ReplyDelete
  4. assalam mama..lama wana tak datang sini ..rindu kat mama dan cerita tentang 3 puteri mama yang comel tu..hehe..

    salam aidilfitri dan maaf zahir batin dari wana..

    ada masa wana datang lagi ya..

    ReplyDelete
  5. happy anniversary utk blog kak Ann

    ReplyDelete
  6. Happy Anniversary blog Mama3farhanah.... mama kepada heroin yang cantik2 semuanya... hihi... semoga blog ini kekal menjadi sumber inspirasi kepada orang lain...

    ReplyDelete
  7. da setahun ekk...
    terus kan blogging ye ann...
    kipidap!

    ReplyDelete
  8. Tahniah lah..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. tahniah kak. kite pun bru prasan kite pun dah setahun sebulan haha

    ReplyDelete
  10. betul,berblogging perkongsian bukan persaingan :-)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum,,,hai2

    saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
    Jemput singgah blog saya
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    dan ig @nurnasuha96_
    whatsapp : +60196117811

    ReplyDelete
  12. tahniah.. huhu.. sama lah..hampir setahun juga mempunyai blog. ^_^ semoga trus berblogging

    ReplyDelete
  13. tahniah mama... puding biskut tiramisu tu cam dap je

    Sign: Abi was here,


    Lawati e-komuniti bola sepak
    http://mysoccercommunity.com

    ReplyDelete
  14. Assalam ann,
    waaaa
    lama iols tak terjah sini sob3

    ReplyDelete
  15. hai Mama.. lama CT tak jenguk sini..
    sihat ke ? tahniah2 anniversary =)

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.