SKRIN LAPTOP BERPUSING

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Terkejut cheq semalam buka laptop, nampak gambar harimau ni menyenget.
Nak kata gaya tidur, bukan macam tu.
Rupanya skrin laptop cheq dah berputar.
Ni mesti hasil kerja anak-anak cheq ni.
Bila ditanya seorang pun taknak mengaku.
Dahla mama diaorang ni lemah banyak dalam kes-kes begini.
Last choice kena la google nak cari jalan penyelesaiannya.


skrin laptop berpusing 90 degree


Bila dah google, sebenarnya ada bermacam-macam cara nak perbetulkannya.
Cheq pilih cara yang paling mudah.

Caranya :

Tekan CTRL + ALT + UP (normal)
Tekan CTRL + ALT + LEFT (90 degree)
Tekan CTRL + ALT + DOWN (180 degree)
Tekan CTRL + ALT + RIGHT (270 degree)


senang ja nak perbetulkannya. Tekan benda yang dibulat
tu secara serentak samada nk pusing ke atas, bawah, kiri atau
kanan.



dah siap. harimau pun dah tegak berdiri, siap nak mengaum



15 comments:

  1. tiap2 hari buat camni .. hhahaha . untuk elakkan adik2 bermain . huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Selalu juga jadi mcm tu sbb anak2 main laptop ..

    ReplyDelete
  3. hiihi...kalau yang mana tak tau sure kejang kaki nak menjawab...nak betulkan...

    Selamat Hari Raya Aidilfitri! :D

    ReplyDelete
  4. Bijak anak2 nya..sib baik boleh normalkan semula...

    Salam Syawal mama3Farhana

    ReplyDelete
  5. ahaaa, pernah jadi masa guna laptop ayah dulu2 kala. masa tu memang tak taw nak google2 ni nak check solution ;D

    ReplyDelete
  6. ok la tu..sekurang2nya mama depa dapat menambah ilmu kan :-P

    ReplyDelete
  7. ehh ada ke? tak pernah tengok lagi laa jadi macam ni..

    ReplyDelete
  8. pernah gak terjadi PC kat Kelantan hihihi

    ReplyDelete
  9. aik? sampai senget rimau tu dibuat nyer :)
    hi hi hi anak oh anak...
    bila sel sel berhubung...

    ReplyDelete
  10. hehe suke main kalau bosan,kekeke

    ReplyDelete
  11. Assalam ann,
    he3
    memacam budak ni kan3
    nak marah ada
    nak tergelak pun ada he3

    ReplyDelete
  12. uuuish JDT sungguh ni hehehe.. shian rimau senget =P

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.