DAMIA PUNYA KERJA LA NI !!!


Dalam senyap-senyap, si Damia ni amik mama punya purse.
Habis diselongkar dan digodek-godek hambur keluar semua sekali.
Habis duit mama selit-selit pun dia boleh jumpa.
Jangan bagitau abah, nanti dia tak kasi duit banyak kat mama.

Tengok tu, punya kasar budak kecik ni main.
Habis terkoyak duit.
Nasib baik sehinggit jer yang koyak.
Kalau duit note RRM50, memang Damia kena babab la.

Bertuahnya budak kecik ni.

57 comments:

  1. Sel2 otak sdg berhubung. Senyum je la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak jadi marah dengan budak kecik ni. hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. nakal dia ni lain sangat dengan kakak-kakak dia. Tapi itulah penghibur hati

      Delete
  3. bila damia selongkar barang mama dia . hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah selongkar keluar ni, ada jugak benda yang tak jumpa cari. Rupanya damia dah letak dalam beg taska dia ;-)

      Delete
  4. Replies
    1. duit sehinggit jer pun yang banyak dalam purse tu, hehehe

      Delete
  5. hahhahaa.... comel laa damia...
    nasib baik singgit je tau... kalau 50 hengget, aunty sha pun tahan panaih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Sha, geramnya pandai pulak dia asingkan duit koyak tu. Yang lain dia dah simpan balik dalam purse, tapi tunggang langgang la.

      Delete
  6. budak budak memang suka selongkar mereka lebih kepada explore. sama cam anak saya cik puteri

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, kita tengok jer. Salah satu cara otak diaorang berkembang

      Delete
  7. salam mama maaf lama tak singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah Arz, akak pun jarang-jarang singgah ke blog Arz

      Delete
  8. hahahha.. buat lagi tau damia. bagi ibu pening. hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni dalam purse, mama dia letak duit saidina ja..hehehe

      Delete
  9. adoii sabar jelah mama.. nasib laa rm1 jer.. anak dulu pernah mengamuk, abis duit rm1 (duit lama jenis kertas tuh) hancur dibuatnya.. sabar jelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, anak kedua saya dulu pun gitu jugak. Duit RM 10, koyak dua..bahagian satu lagi tak jumpa. Kalau tak boleh cantum

      Delete
    2. sabar jelah kan dengan anak2 nih..

      Delete
  10. tulah kan kanak-kanak sekecil damia fikir suka je..ish.. yela duit,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah apa dia cari tak tahulah. Suka bagi mama dia marah kut ;-)

      Delete
  11. Nasib baik RM1, damia nak duit buat beli aiskrim tu mama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Damia amik aiskrim bukan yang sehinggit punya, ambik yang mahal nun...hehehe

      Delete
  12. biar damia buat sekarang, jangan dah besar baru nak buat.. memang nak kena babab la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau besar buat gini, memang kena potong duit belanja sekolah ;-)

      Delete
  13. Replies
    1. tak sampai hati nak marah sebab Damia dah kemas balik purse tu, cuma duit koyak tu jer dia biarkan. Tahu pulak takleh nak guna

      Delete
  14. Sis pernah kena, masa tu Abg Long kecik lagi ... Dia guna penebuk lubang tebuk duit ... Duit merah plak tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, lagi advance tu. Takleh nak buat apa dah tu

      Delete
  15. Replies
    1. dah tampal, tapi sesetengah kedai jer nak terima pun duit gini. Kena pandai-pandai selit jugak. ;-)

      Delete
  16. kalau duit 50 hinggit koyak, akak tukar je duit dlm wallet abah damia..haha..bila husband tanya, Damia la tu main.. keke.. just kidding ye.. Damia anak yg bijak..

    ReplyDelete
  17. Fuh mujur dia pilih yg tu...kalu dia pilih yg cop 50 pnya xke lg naya...huhu

    ReplyDelete
  18. SALAM DAN HI , ANDA BERADA DI SENARAI TAGGING SAYA UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' JEMPUT SERTAI DAN MENANGI HADIAH LUMAYAN INI . ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    ReplyDelete
  19. kalau RM50 kena babab... kalau RM100 harus maknya pengsan kan... hahahaha

    ReplyDelete
  20. sama la.. pntg hndbag dok kt bwh...

    ReplyDelete
  21. mujur seringgit..kalau seratus,menangis mama dia..hahah

    ReplyDelete
  22. cik belbel ada tag mama dekat sini
    http://blogcikbelbel.blogspot.com/2015/02/iphone-5s-giveaway-by-syafiqspecki.html

    ReplyDelete
  23. sinngit pon sayang tuuuu..xpe2 leh tukar baru kat bank..hehe.. ^_^

    ReplyDelete
  24. Dh namanya budak..sib baik singgit jer

    ReplyDelete
  25. nasib baik sekeping jer yang di koyakkan nya..tapi macam kemas jer koyakkannya tu..hehe..

    ReplyDelete
  26. Benda ni mmg selalu jadi dekat Nad....
    Harith pun suka buat macam ni....
    Kalau duduk diam semacam baik pergi tgk....mesti buat projek je

    ReplyDelete
  27. tula nasb bek seringgit je kak..
    kalau 50 ke 100 kr
    menangis dulu

    ReplyDelete
  28. fuhhh hebat duit leh trkoyak.. kekeke

    ReplyDelete
  29. dia tengah explore..hihi..sabar jelah..nassib baik rm1..

    ReplyDelete
  30. Baby saya pun Pantang jumpa purse memang habis dia selongkar.
    Memang saya sorok.

    ReplyDelete
  31. kalo tampal rasanya cem okay aje lagi.. sebab tak terpotong kat bahagian yang code tu..
    rasanyalah.. adus mujur rm1 damia ooi..
    kalo note besar nangis mama =P

    ReplyDelete
  32. kanak2 memng suka eksplor segala benda... dalam proses belajar kata org..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.
      Pantang ada something lain depan mata, mesti nak explore.

      Delete
  33. graviti, mama. XD

    anak pun tgh dalam mode selongkar je nih.. semua brg dah naik tinggi2. spek kita pun dilipatnya! anakkk

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.