CARI SARAPAN DI HARI MINGGU

Habis keja pagi, anak-anak cheq sibuk ajak sarapan kat luar...
Cik husband cheq dh keluar pergi kerja....
Ikutkan hati mmg malas, dh la baru abis kerja, mengantuk lagi...
Tp difikirkan kat rumah takdak apa nk dimakan, gagahkan diri demi anak-anak....

Dengan anak-beranak tak mandi lagi, keluar cari tempat mkn...
Hari Jumaat ni, mmg kedai byk tak buka...
Tempat biasa mkn tu punya la ramai org, dh malas cheq nk berebut dgn org....
So, pergi je la kopitiam Hayaki di Jalan Kebun Sultan...
Dgn rumah cheq tu lebih kurang 5 km, tp disbbkan dh memusing-musing cari tempat nk bersarapan, rasa jauh plak kopitiam ni....

Kopitiam Hayaki....nasib baik tak ramai org time ni.

Menu....makanan berat, makanan ringan semuanya ada. 

Muka anak-beranak yang tak mandi lagi. Anak-anak dengan baju tidur masing-masing. Cheq pulak tengah gagahkan mata supaya tak tidur kat situ.


Menu sarapan pilhan anak-anak...cheq kompom yang akan habiskan makanan diaorg ni. Utk cheq just segelas teh tarik ja. Anak-anak plak bab air diaorang mmg tak demand, cukup dgn plain water jer.



Makan punya makan, bersuap bagai dgn anak-anak..org dah makin ramai singgah kt kopitiam tu....
Masing-masing dengan berpakaian yang cantik-cantik, wangi-wangi...
Dah takleh duduk situ lama-lama....malu plak kita dgn muka sememeh, anak-anak dgn baju tidur..tak mandi.
Cepat-cepat ajak anak-anak balik...
Lagipn badan dh letih, ingat nk tidur ja...

Sampai kat rumah pn tak terus naik, biar 3 beradik ni main-mian dulu sambil cheq bersihkan keta. Kalau dh naik, entah bila plak nk turun pijak tanah ni.


Bab sarapan dah settle, perut dh kenyang...
Pasni pikir utk makan tengahari plak...
Tapi kena bagi can mama diaorg ni tidur kejap, baru boleh berpikir...

No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.