PIALA KPN 2014

Excited bila nama cheq terpilih untuk wakil kontinjen Kelantan dalam pertandingan congkak...
Bukan alang-alang orang leh main congkak ni...
Lagi pn ni 1st time, kontinjen hantar group congkak...
Sehari sebelum perlawanan, sibuk la mencari baju kurung untuk team kitaorang...
Nak pakai baju yang serupa..
Berjam-jam pilih baju, maklumla group kitaorang ni lain-lain saiz badan...
Last minute buat kerja, memang biasala tu...








Hari pertandingan, nama cheq dulu yang dipanggilnya..
Debar dada bukan main lagi...
1st pusingan lawan dengan KUALA LUMPUR alhamdulillah menang...
Lega skit...

Nak masuk pusingan kedua, jumpa juara bertahan iaitu KEDAH...
Takut dah dengar, sbb sebelum tu ada sembang-sembang dengan diaorang...
Kalau ikut strategi diorang, pihak lawan akan kalah dengan tinggal dua biji guli ja dalam rumah...
Mak aiiii...betoi-betoi otai diorang ni..
Lawan dengan diaorang mmg cheq kalah, tapi takla sampai tinggal 2 biji guli tu..
Ada la juga dalam 20 biji lebih...hihihi

Pusingan ke tiga jumpa dengan kontinjen BUKIT AMAN...
Tengok ahli group diorang semuanya veteren, kompom terror giler ni..
Takde la terror mana pn sbb cheq leh menang sbb mmg bersaing sampai set ketiga...

Selepas dihitung markah kesemuanya, kontinjen KELANTAN untuk pertandingan congkak dapat nombor 5..
Kira ok la tu, bagi kitaorang yang 1st time main..
Pastu training pn kadang-kadang jer...
Jurulatih dah offer cheq untuk tournament yang akan datang...
Hehehe...kena pikir dulu la dan kena atur strategi dari sekarang..







No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.