MERDEKA, MERDEKA, MERDEKA



Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan....

Andaiku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harusku bawakan
Ke mana harusku sematkan , cinta ini...

Betapa dibumi ini ku melangkah
Ke utara selatan timur dan barat ku jejaki
Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Tapi aku rela berjuang walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini....

Di sini kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Di sini sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan.....

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE -57
I ♥ MALAYSIA

6 comments:

  1. Selamat Hari Merdeka. Sambut mana hari ni?

    ReplyDelete
  2. Salam kemerdekaan...sambut kat rumah. Cik husband kerja

    ReplyDelete
  3. Salam merdeka kembali cik budak...;-)

    ReplyDelete
  4. selamat hari kemerdekaan. ^^

    by the way sys mama, maaf ye, boleh tak buangkan word verification ni? agak susah nak komen. :)
    setting > comment > word verification > no

    ReplyDelete
    Replies
    1. Done Aina...tq..
      Rasanya dulu dh buat, tak menjadi kut...;-)

      Delete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.