CUTI RAYA

Selamat Hari Raya

Tahun ni turn raya kt kampung cheq dulu...
Dari Kota Bharu bergerak balik Perlis lebih kurang , 7 jam ja tp tayar keta buat hal plak, berhenti tukar tayar dekat 2 jam nunggunya...
Tak sempat nk berbuka dgn family kat kg....
Walaupn dh rugi satu hari atas jalan ja, sempat la berbuka dan bersahur dgn mak ayah...
Percutian 5 malam 4 hari berakhir dengan sambutan hari raya di kampung cheq...
★★★★★★★★★★★★★★

Raya ke 3 bertolak dari Perlis balik ke Kota Tinggi , Johor...
Macam tak sanggup nk menghadap highway balik ke sana...
Jauhhhhhhh sgt...
Ingatkan raya ke 3 ni keta tak banyak, rupanya salah...
Makan jem sepanjang jalan...
Cheq punya driver pulak ibarat burung hantu...
Siang ja mesti ngantuk..

Kalau drive siang, mata tu kecik jer. Cheq yang duk sebelah ni nk lelap sat pn takut, kena entertain dia bagi segar....

★★★★★★★★★★★★★★★★

Akhirnya jumpa R&R, boleh la driver ni tidur sekali dgn anak2...
Cheq???? .... tak boleh jugak lelap sbb baby dh jaga.
Kena jaga dia pulak.
Sedap ja tgk diaorg tidur.


Tertewas jugak driver cheq....biar lambat asalkan selamat.


Si kakak ni tidur macam tidur kat rumah. Siap dgn bantal dan selimut.


Si adik ni jenis slumber jer..ikut sempat mana nk tidur tp jgn sesekali ubah, nti dia meraung. Satu bab pulak nk memujuk dia.


Ni la cheq, nk tidur tak boleh...so amik gambar anak-beranak dan berselfie.
Jaga kawasan dan pastikan selamat.

Budak kecik ni la yang tak bagi cheq can nk tidur langsung. Tayar keta berputar ja, dia tidur. Tayar berhenti, dia pn jaga....
★★★★★★★★★★★★★★★★

Alhamdulillah...setelah 15 jam akhirnya sampai Kota Tinggi...
Kebas punggung, macam nk patah pinggang...
Siap cari mak bidan urutkan badan, baru la lega skit.
Dingdong, dingdong raya, nk balik klate pulak...
12 jam ngadap jalan raya...kena balik berurut skali lagi.


No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.