TAKUT KERANA SALAH

TAKUT KERANA SALAH...
Perumpamaan ni sesuai sangat dengan saya sejak 2, 3 hari lepas...


Tengok ni....roadtax keta kesayangan saya dah mampus lama dah.


Selama ni cheq bawa keta dengan roadtax yang tak mampus...
Sebelum ni ke hulu hilir saya bawak keta ni tanpa rasa ragu...
Tergerak hati cheq nk tengok roadtax ni masa nak keluar makan petang sebelum tu...
Halamak!!!! Dah mati pada hari raya aidilfitri mulia...
Dan-dan time tu terus rasa takut...

Nasib bek la selama ni cheq bawa keta tak pernah jumpa abang JPJ...
Memang dengan abang JPJ ni tak akan dapat kemaafan..
Kalau dengan abang-abang polis boleh la cheq guna KEKEBALAN cheq....

Memang cheq terlupa habis pasal roadtax ni sbbnya cik husband yang selalu handle bab ni...
Lagi pn time tu hari raya, so lebih tertumpu pada kemeriahan di hari raya la...
So, cheq bawak keta cik husband la datang ke ofis sementara tunggu roadtax baru siap...
Takut cheq, kut-kut terserempak dengan abang-abang JPJ, nanti jadi panjang cite..

Tarra....roadtax dh siap. Setahun takyah pikir. Siap-siap kumpul duit untuk perbaharui roadtax tahun depan...

Lega, roadtax dah siap...
Takde la takut-takut lagi....
Walaupn roadtax dah ada, takut jugak nk ngadap JPJ tengah jalan ni..
Kang macam-macam kesalahan yang keluar...
Biasanya gitulah...dah buat salah mmg takut...

No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.