CUTI-CUTI MALAYSIA

Cameron Highland...here I come
Julai 2013

Sebenarnya dah lama cheq nk pergi Cameron Highland...
Dari sehari ke sehari ajak husband kita, mcm2 alasan dia bagi...
Dari takdak anak sampai la ank ketiga ni, baru dia tergerak hati nk bawak kitaorg...
Percutian ni pn tak dirancang...
Bgn pagi tu, husband cheq tanya nk pergi jalan ke mana???
Cheq pn saja try ajak pergi Cameron Highland...
Dh tu husband cheq suruh siap...
Yahoooo....

Pukul 10 pagi bertolak, sampai Tanah Rata Cameron Highland pukul 3 petang...
Sebelum tu dh tepon ank buah minta tolong cari hotel...
Dicarinya kita aparment plak...sebesar-besar alam utk kami 5 beranak. 
Selesai letak beg, bermula la sessi menjelajah Cameron Highland...
Makan segala berasaskan buah strawberry..

Malam balik tidur dgn sejuk ketar-ketar...
Esok paginya, pergi ladang teh ngan ladang strawberry...
Si kakak nk sgt petik strawberry...
Cari buah tangan utk bawak balik sebagai kenangan...
Percutian yang singkat dan tak dirancang...











Insyaallah...nanti ada free nak pergi lagi...
Masa tu baby Damia dh besar skit, tak sabar nk tgk dia berlari2 dalam kebun strawberry...
Masa pergi time ni, baby Damia baru 4 bulan...asyik tidur je.
Kena kumpul duit dari sekarang la...
Boleh la pakai balik sweater-sweater yang dh lama tergantung dlm almari tu...




No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.