MEMORI SEK. MENENGAH

Tahun 1995 hingga 1999
Sek Men Keb Seri Gunong

Masa tingkatan 1, kelas cheq kat atas bangunan tu. Pagi2 cheq ngan member cheq akan lepak kat hujung koridor tu sambil usha-usha pakwe datang sekolah.

Pemandangan sekolah cheq dari atas gunung keriang.


Masuk tingkatan 1, kelas yg paling pandai skali....
Jumpa kawan-kawan baru...
Masa tingkatan 1 ni la, badan cheq dh mengembang sampaikan ada budak laki tu panggil cheq 'doraemon'
Huhuhuhu....coii punya mulut

Tingkatan 1 - muka suci bersih lagi. Berposing pn gaya skema lagi. Cheq la yqng pqling tembam nmpknya...

Masuk tingkatan 3 ada PMR, keputusan pn cukup-cukup makan ja...
Kawan-kawan semua isi borang masuk teknik, cheq ja tak isi...
Tgk sorg2 kawan cheq tinggalkan sekolah tu pergi masuk.sekolah teknik, so cheq pn berazam nk belajar rajin-rajin..
Masuk tingkatan 5, paling tak suka subjek sains sbb cikgu tu pilih kasih..
Dia selalu pilih geng-geng pandai ja...
Geng kitaorg ni dia tak pandang pn...
Apa lagi, memonteng je la kelas dia. Tak pernah sampai makmal sains pn, sembunyi kat library, kdg2 kat bilih seni...
Bilik seni tu cheq ada access nk masuk, sbb time tu cheq jadi pengerusi kelab seni.
Cikgu sains tu marah sgt kt geng kitaorg, sampaikan dia target kitaorg fail sains masa SPM.

Nk dekat SPM, tiap2 ptg kitaorg buat study group..
Time tu baru nk kelam kabut.
Selesai SPM, alhamdulillah cheq adalah student kedua terbaik dlm sekolah tu...
Yg paling bangga, geng kitaorang dpt A dlm subjek sains...
Naik heran cikgu tu, siap belanja kitaorg mkn kt hotel lagi.

Sebenarnya byk lagi kenangan manis kat sekolah menengah ni...
Pegi camping, wakil sekolah dlm acara sukan, wakil sekolah utk minggu agama islam, jadi tekong utk group nasyid, wakil sekolah pertandingan kawad kaku...
Macam2 lagi la....

Pengawas sekolah. Tingkatan 5. Masa ni dh jadi senior, kerek la dgn junior2 cheq...tp sapa yg kenal cheq, diaorg tahu betapa baiknya cheq ni...hihihi

No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.