SENTIMENTAL VALUE





Entri ja dh tunjuk cincin....eksyennya kauuuu...
Cincin ni dh tak boleh pakai, dh tak muat...
Emak cheq la sibuk suruh cheq pergi tukar yang baru...
Daripada tak pakai, kang hilang plak...
Kiranya gabung 2 cincin ni, tukar amik yang besar...

Tapi cheq tak setuju sbbnya 2 bentuk cincin ni ada sentimental value...
Ke dua-duanya di beli oleh cik husband cheq...
Satunya dpt sebelum nikah, satu lagi dah beranak dua....


Kan dh tak muat. Cincin ni makin mengecil....seksanya nk buang dari jari cheq...


Cincin ni dibeli adalah untuk pertunangan kami....
Beli kt kedai emas Tomei di Bahau...
Cheq sendiri yg pilih...kiranya time tu corak ni la yg terlatest skali....
So, berarak la cincin ni dari noghori sembilan sampai ke Perlis...
Dh selesai majlis pertunangan, adik-beradik pn sibuk la nk belek...
Arwah tok plak tanya "bapa mayam cincin ni?"...
Aduyaiii...time tu berat emas dh kira mayam tok, org dh kira ikut gram...


Hadiah besday cheq yang ke28 tahun...


Yang ni plak beli kat kedai emas Sri Ayu kat Kota Bharu...
Mulanya pergi kedai mas tu utk tebuk telinga si kakak...
Sambil duk tgu kakak cool down pas tebuk telinga, sempat la cheq duk belek-belek cincin..
Cik husband cheq tanya ada yang berkenan tak??? ...dia offer suruh cheq pilih sebentuk cincin...
Tapi semua yang cheq pilih, dia tak berkenan...
Alih-alih amik yang dia suka...cerewet sgt laki I ni...

Itu lah sebab-sebabnya cheq takmau tukar cincin-cincin ni...
Sayanggg...nti leh tunjuk dan cite kat anak-anak...
Turunkan cincin-cincin ni utk anak-anak macam emak cheq buat dulu...
Tapi cincin yang emak cheq bagi tu dh hilang...jatuh dalam air terjun kat Ulu Bendul...
Kot nanti jari-jari cheq dh slim, leh la sarungkan kembali cincin tu...



No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.