Segmen Blogwalking : When I Was A Kid By Aina Akmal


Salam perkenalan...
Berblogwalking lagi cheq ni..
Kali ni segmen blogwalking dari blogger yang comei Aina Akmal..
Kisahnya pengalaman masa kecik-kecik dulu..
Jom la join..

Nak baca kisah zaman kanak-kanak dulu jom
Kenangan waktu kecil yang tak boleh cheq lupakan...
Adik-beradik cheq ni ada 4 orang pompuan dan 2 lelaki...
Cheq dengan kakak sorang dan adik pompuan ni kiranya umur dekat-dekat la..
Time kecik-kecik dulu emak cheq akan beli kain ela untuk buat baju kurung ka, gaun ka..
So, kami 3 beradik ni akan pakai baju serupa ja..
Kalau tak pun, fesyen ja berlainan. Corak tetap sama.
Pergi mana-mana pn, orang dah tau ni mesti anak ANI NOT (nama mak gabung dgn nama ayah)
Bila dh besar skit, cheq memberontak taknak pakai baju serupa...dh ada pilihan sendiri.
Sekarang ni cheq ada 3 orang anak perempuan, boleh dikira umur dekat-dekat juga.
Haaaa...baju diorang mesti kena sama jugak..
Mana aci, mama diorang ja yang rasa dulu. Bagi diaorang adik-beradik rasa sama...
Hihihi...

18 comments:

  1. Mama aina dulu pun suruh aina pakai baju yang sama. Y___Y. balas dendam dekat anak2 pulak ye? eh. hehehe.

    thanks sebab sudi join. :3
    http://nurainahanis.blogspot.com/2014/08/senarai-peserta-segmen-blogwalking-when.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...senang takyah gaduh2, dengki2...semuanya dpt serupa

      Delete
  2. Salam, Cikna singgah dari segmen yg sama,.. Cikna sampai skunk suka pakai baju sedondon ngan adik...;-)

    URL : http://cikna136.blogspot.com/2014/08/segmen-mrs-mustache-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cikna...cheq mmg suka bagi anak2 cheq pakai baju serupa, senang nk cam kalau p mana2

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. salam , hye kak wahh bju same2 mesti comel2 anak akak . heee . btw kita dri segmen yg same .

    ReplyDelete
  5. singgah dari segmen yang sama :)
    http://mellyareenza.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan sis ^^ sy dari blog hijaukoko@blogspot.com hee ;)

    ReplyDelete
  7. Hehe. Sama la, kite pon dulu sama je kalo bab baju raya.

    Blogwalking dari segmen yang sama :)
    http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  8. sama! samapi sekarang kami kena pakai baju sama tak kira laa corak sama ke, atau warna sama tapi mesti kena sama :)

    datang dari segemn yg sama..
    http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  9. mak sy pun macam tu baju anak2 dia semua sepesen haha

    bersegmen yg samalah kita

    http://pasembokpenang.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  10. ahaha.. mesti comel kan kak pakai baju sama.. syaz mane ade nk sama baju.. semua lelaki.. syaz je pompuan.. hahha..
    btw.. gud luck kak..
    singgah dr segmen yg sama..

    http://syazdanny2329.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  11. Semua parents macam tu kot, senang nak cam dari jauh, hehe. Budak-budak kan suka merayau~

    Membalas kunjungan dari segmen yang sama~ ^^

    ReplyDelete
  12. baju sama... sampai sekarang pon hado lagi dengan adik.. hehe.. anyway, singgah dari segmen yg sama.. Good luck!
    http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  13. Bhuahahaha best ba pakai baju yang sama :) Singgah follow sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  14. hahahaha biasalah kan kalo time bebudak mesti mak mak dok hias anak anak kasi sedondon..

    CT datang singgah sini.. Maaf lambat baru ada masa menjenguk..
    Done follow..
    Jemput singgah -- When CT Was A Kid

    Jemput Singgah :D
    Komen Sikit Wajah Baru Blog CT

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.