SAMBUTAN HARI RAYA

21 Ogos 2014
25 Syawal 1435

Niat cheq pada mulanya nk buat makan-makan untuk anak-anak buah cheq yang tak seberapa tu ja...
Bila dh big boss tanya " jenayah tak buat makan hari raya ke?"...
So, rancang la kami utk buat mkn-mkn panggil semua kt ipd tu...
Pakat-pakat masak dan bawak, sbb nk tempah pn dah last minit...
Penuh meja jadinya bila dah ramai-ramai bawak makanan...
Baru lah meriah cam hari raya...
Bilik jamuan pn tak sempat nk deko-deko...


Cheq dari malam tu dah siapkan 5 loyang puding laici...
Paginya pukul 4 pagi dah bangun buatkan spagetti bolognese...
Tu la yang paling ringkas dan mudah rasanya...
Yang sadisnya bila drive kuah spagetti dlm keta, abis tumpah-tumpah...
Cheq yang lupa kuahnya ada dlm keta, bawak keta macam biasa la...

 Antara juadah-juadah yang ada...yang hujung skali tu cheq punya spagetti. Dah sejuk geding dh

Ni baru 1st batch yang datang makan...

Antara tetamu-tetamu VIP yang datang....

Kamilah diantara tonggak utama dalam majlis ni....

Sambil tu upacara potong kek sempena belated besday my boss...

Inilah keluarga JSJ saya...belum cukup sepenuhnya ni...

Alhamdulillah...niat nak buat makan untuk anak-anak buah dah tertunai...
Walaupn terlebih budget, kiranya cheq sedekah ja...
Puas hati buat makan-makan ni bila tgk diaorng pulun makan..
Hilang penat lelah cheq...
Insyaallah, kalau ada rezeki lebih...cheq nk buat makan-makan semperna hari merdeka pulak....
Semoga murah rezeki cheq sekeluarga...

No comments:

Post a Comment

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.