CAKOI BERINTI

Pada mulanya was-was nak beli makanan yang dijual tepi jalan ni.
Bukan apanya, waktu sekarang ni keadaan amat berdebu dengan teruk.
Kan baru lepas dari banjir.
Tapi, tekak ni teringin sangat dah nak makan cakoi.
Sebabnya kat sinilah satu-satunya kuih cakoi yang paling sedap cheq pernah makan.
Ada yang berintikan kacang merah.
Tak cukup satu, suap lagi yang kedua, ketiga dan seterusnya ke dalam mulut..



19 comments:

  1. Sedap tu mama terliuq tengok dari jauh ni :)

    ReplyDelete
  2. Sedapnye.mkn panas2 lg terangkat.

    ReplyDelete
  3. lamanya dah tak makan kuih ni :D

    ReplyDelete
  4. oh..macam lain sikit cakoi yang penah wana makan..bukan macam dalam gambar tu mama..cakoinya bentuk panjang belah tengah dan sapu butter+kaya..

    ReplyDelete
  5. Alamak.. makanan.. nyum nyum.. ni yg terasa nk google redepi ni..

    ReplyDelete
  6. betoi cakoi ni la sedap.. kat penang susah nak jumpa sbb orang penang ske makan yang kosong panjang tu cicah kuah kacang. each time makan ni CT akan ingat tu dorayaki hehe..

    ReplyDelete
  7. wahhh. yg x berinti pun sedap. lagikan berinti. ye tak. huhu

    ReplyDelete
  8. xpernah mencuba gi beli cakaoi berisi sedap ker

    ReplyDelete
  9. Kat sini tak jumpa lagi cakoi ada init..biasa kosong je :)

    ReplyDelete
  10. x pernah jumpa lagi la dear...sedap eh..

    ReplyDelete
  11. ohhh ada ka kuih cakoi inti macam tu.. tak pernah lagi Eyda jumpa..

    ReplyDelete
  12. sedappp ni cakaii berinti.. kacang pon sedap.. sambal pon sedapp..!! kat cini tak de yang jual cakai ade inti...huhuuu

    ReplyDelete
  13. tak pernah makan. biasa makan akok ja

    ReplyDelete
  14. sedapnya ! cn suka cakoi ni, makan panas2 mmg pergh..

    ReplyDelete
  15. Zumal selalu beli kat pasar tani, ramuan yang sama dorang buat cakoi, donat dan pau goreng ^-^

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.