DAH 3.30 PETANG

Setiap hari Khamis memang cheq suka.
Sebabnya waktu bekerjanya kejap ja.
Pukul 3.30 petang dah boleh balik.
Boleh rehat lama sikit, esoknya dah off kerja.

Harini busy, kena attend sampai 2 meeting.
Nasib baik la dijamu makan tengahari. 
Kalau tak dah mengigil tangan sebab dah lapar.

Pengalaman 1st time bekerja hari Khamis 3 tahun lepas.
Asyik ja duk dalam opis sorang-sorang, sampailah anak buah ketuk pintu.

Puan, tokse kelik lagi ke?

Cheq buat muka pelik sebab jam baru pukul 3.30 petang.
Maybe dia tengok muka cheq konpius..

Hari Khamis balik awal, pukul 3.30 petang.
Ok, terima kasih yer..

Itulah kisahnya, kalau tak diberitahu mesti cheq duk kat opis sorang-sorang.

Entry ni pun cheq tulis masa menunggu-nunggu detik nak balik.
Tepat 3.30 terus angkat beg.
Kena tepati masa, hehehe


26 comments:

  1. orang swasta still bekerja macam biasa walaupun hari khamis..klu kat jb ni,yang kerja government je yang balik awal hari ni...huwaaa..tak sabar nak balik

    ReplyDelete
  2. Kenapa diberi balik awal mama?

    Kalo kat KL buat mcm tu kurang sikit kot jem. Bole hubby smp awal dkt rumah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Negeri yang jumaatnya weekend, memang khamis balik awal. Kedah, kelantan, terengganu tapi hanya untuk orang gomen ja

      Delete
  3. Haha..kalau masa nak balik tu nak tepat ja masanya kan mama..selamat cuti hujung minggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeheh..kadang-kadang tak cukup masa pun dah duk atas jalan raya dah.

      Delete
  4. SA pun sama tgok jam jer...tp kan...x dapat balik on time macam u olls....SA hari2 balik kul 8pm or 9pm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA buat overtime ke??
      Masuk banyak la gitu

      Delete
  5. hehehe.. seronok kan boleh balik awal.. kami esok laa rehat lama.. balik macam biasa pukul 5 petang.. tadi attend bengkel pengurusan jenazah.. petang jer ada masa nak buat keja apapun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa duk kat negeri sembilan dulu tak merasa nak keja opis hour. Keja tak tentu masa.

      Delete
  6. hahahah...bab balik memang kena teati masa..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...yang penting kena habiskan kerja dulu. Takde la orang nak cari kite

      Delete
  7. hehehe kenapa dapat balik awal ? apa pa pun best la hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu lahh...mungkin suruh balik awal masak untuk suami kut, heheheh

      Delete
  8. nani pun kalau dah ralit sangat buat benda memang tak sedar masa. hahah :D

    ReplyDelete
  9. untunglah kan,.balik awal..macam2 boleh buat..
    saya 8.30-6.00..adeii..balik2 je terus masuk dapur..tak dan dah nak buat apa2

    ReplyDelete
  10. wah balik 3.30 bestnyer, mamamyja bab balik keje memang berkira-kira juga. hahahaha

    ReplyDelete
  11. amboi mama.. untung sangat tu balik kul 330.. jeles!!! zaza 530 setiap hari muahahaha. sabtu ahad je cuti.. syukur alhamdulillah.

    ReplyDelete
  12. bestnya balik 3.30...saya tak merasa lah, bulan puasa pun balik kul 5..huhu

    ReplyDelete
  13. haha. sama la, asal time balik ja laju ja angkat kaki. haha

    ReplyDelete
  14. Saya hari-hari balik awal hehe. b'coz saya student ehehe :)

    ReplyDelete
  15. ni dh kira workerholic nih ...rajin sungguh

    ReplyDelete
  16. Hehehe...Cik Mimie suka hari sabtu sebab pukul 1 da boleh blik..Ahad cuti..:) balik emmang sentiasa punctual..haha

    ReplyDelete
  17. Hehe mcm kt sekolah dulu kalo jumaat blek kul 12 lg setengah jam dh pakai beg haha

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.