STOK MEE SEGERA

Mee segera kat rumah punyalah banyak.
Dah jemu makan mee segera time banjir dulu.
Mee segera ni pun cheq dapat dari bantuan banjir la.
Pada mulanya cheq bertugas bahagi-bahagikan barang bantuan yang tiba kat tempat cheq.
Mee segera ni kiranya lebihan jer.
Dah takde geng nak bungkus sekali.
Tak sesuai pulak nak bagi mee segera sebungkus camtu.
So, boss suruh la kitaorang yang buat kerja ambil bawak balik.
Tengok-tengok cheq yang dapat paling banyak sampai 3 bungkus.
Yang lain ambil sorang sebungkus ja sebab dah banyak kat rumah katanya.


Dah tak tahu nak masak apa lagi dengan mee ni.
Selain dari buat kuah, goreng dan murtabak..
Any idea kawan-kawan..


16 comments:

  1. Banyak juga stok mee segera tu kan..kalau wana pun kalau x buat kuah..Masam goreng dan murtabak ja suka mama.. :)

    ReplyDelete
  2. samalah dekat rumah nani ni pun. banyak sangat stok mee segera

    ReplyDelete
  3. Nak bagi idea pun tak bley sebab sha melugai kalau dengan megi ni... :)

    ReplyDelete
  4. Nak bg idea pun x tahu mama sbb dah x mkn mee segera sejak mengandung anak sulong.

    ReplyDelete
  5. eh teringin lak nk mkn mee segera hehee... last makan masa preggy arituh... yummmm

    http://amfarra.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Banyaknya stok mee segera :) terbaik punya :)
    CalrasePatrick

    ReplyDelete
  7. banyaknya stok. tak dak idea pulak. selalu dok makan yang berkuah ja. ^^

    ReplyDelete
  8. Mee segera hailam..mabeles..cari resepi kat en.google😊

    ReplyDelete
  9. dh lama x mkn maggie kecuali time travel so x de idea nk msk apa huhhu

    ReplyDelete
  10. uih...banyaknya..heeee..
    nad tak berapa sgt nak makan maggie..selalu my other half yang suka sgt

    ReplyDelete
  11. Kalau bagi kat asben saya memang dia melantak.
    Suka sangat dia makan Maggie.

    ReplyDelete
  12. Cik Mimie suka murtabak maggi sedap..hehehe..

    ReplyDelete
  13. mee segera lama tak makan.... teringin nak makanla... boleh bagi sikit... hahhahah

    ReplyDelete
  14. maggie cheese ala2 makaroni cheese tu..pernah makan rumah kakak..sedap..

    ReplyDelete
  15. Zumal pun ada simpanstok megi time banjir tu...

    ReplyDelete
  16. Hehe ritu ada blogger bg resipi cekodok megi. Boleh try

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.