SIMPLE LUNCH FOR MY KIDS

Salam Jumaat semua.
Hari jumaat ni, cheq memang tak kerja.
So, harini jadi surirumah la.
Mulalah pening memikir nak masak apa.
Macamana lah surirumah sepenuh masa handle bab menu hari-hari..
Lagikan pening kan???

Cik husband kerja, jadi masak ikut selera anak-anak ja la.
Kalau masak banyak-banyak lauk pun depa ni bukannya nak makan sangat.
Mama depa juga nak habiskan.
Dah tu semua lemak berkumpul kat dalam badan ni la...

Mudah dan ringkas.
Yang paling penting disukai oleh anak-anak cheq.
Makaroni sup

Inilah bahan-bahannya : makaroni, meatball / sosej,
bawang untuk menumis, karrot dan daun bawang.


Dah siap, masak pun campak-campak ja dalam kuali.

Time makan, adik dan baby langsung tak angkat kepala.
Alhamdulillah, ada rezeki untuk hari ini.
Untuk makan malam, kita pikir kemudian plak.

#tekak teringin nak makan daging kambing.

8 comments:

  1. hehehe komen cheq terdelete kan.. tak pa cheq nak komen lain nih.. biasa laa bila dok ngan anak2, layan jelah apa depa nak makan.. layan jelah selera depa..

    ReplyDelete
  2. Selera betul adik n baby makan..tak toleh2..hehehe :)

    ReplyDelete
  3. mcm best ja nak try buat kat anak tgk tp nk kena cari makaroni dulu la..

    ReplyDelete
  4. sedapp.. anak2 tak kisah, masak ape pon ok... kalo yang memilih tu. payah sikit.. pening paleee hihiii

    ReplyDelete
  5. wah seronok budak-budak makan. budak-budak memang suka sup

    ReplyDelete

Sudilah kiranya bagi komen di sini.
Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa.
Terima kasih daun keladi,
Kalau.boleh singgah lah lagi.